Marija Kilibarda

Kad gurman spremi... Recept Marije Kilibarde se ne preskače

Autor:

03.11.2023 20:35

Foto: Miloš Nadaždin

Foto: Miloš Nadaždin

Recept Marije Kilibarde ukusan i lak za pripremu



Marija Kilibarda poznata je kao jedna od najlepših TV lica na ovim prostorima, ali i kao neko ko je veliki gurman, što je u više navrata istakla.

Voditeljka uživa u pripremi hrane i ima jednostavne, a ukusne recepte, te smo odlučili da isprobamo jedan specijalitet iz njene kuhinje.

Za recept Marije Kilibarde ne treba vam mnogo sastojaka, niti neka posebna veština u kuhinji. Dovoljna je želja za ukusnim obrokom i pažljivo praćenje instrukcija lepe voditeljke.

Instagram

 

Marija je prilikom gostovanja u emisiji „Praktična žena” pokazala svoje kulinarsko umeće kada je pripremila tikvice sa škampima i kinoom.

Sastojci koji vam trebaju za recept Marije Kilibarde

- kinoa

- škampi

- ulje od semena grožđa

- maslinovo ulje

- tikvice

- čeri paradajz

- limun

- peršunov list

- so

- biber

Pročitajte Nešto staro, nešto pozajmljeno, nešto plavo - Marija Kilibarda ispoštovala sve običaje za venčanje, najnovija fotografija

Priprema:

​Skuvajte kinou – na šolju kinoe dodajte dve šolje vode, stavite vodu da proključa sa kinoom i smanjite temperaturu da lagano krčka dok voda ne uvri.

Kada kinoa bude kuvana, sklonite sa vatre. U tiganju na ulju prodinstajte tikvice, zatim dodajte škampe, prodinstajte par minuta, dodajte kinou, čeri paradajz, peršunov list, malo soka od limuna, biber i so, sve to promešajte da se sjedini, pa servirajte.

Jelo možete servirati toplo ili hladno i dekorisati ga po želji i uživati u Marijinom receptu.

Prijatno!

 

Komentari. (0)

Loading