Recept

Stašin i Lazarov omiljeni ručak: Sočna piletina sa tajnim sastojcima po receptu Tamare Dragičević

Autor:

02.11.2023 08:55

Foto:

Foto:

Recept Tamare Dragičević kada isprobate oboriće vas sa nogu



O njenom glumačkom talentu bespredmetno je govoriti, ali retko ko je znao da je Tamara Dragičević i izvrsna kuvarica. 

Iako joj obaveze ne dozvoljavaju da stalno sprema nešto ukusno, ona se trudi da njeni mališani i suprug Petar redovno jedu zdravu i domaću hranu.

Zato je nedavno gostujući u emisiji "Praktična žena" podelila recept Tamare Dragičević za najsočniju piletinu iz rerne. 

La Lanna

 

Kako je glumica istakla ovom jelu najviše se uvek obraduju Staša i Lazar, te neretko se piletina sa krompirom i slaninicom može naći na njihovoj trpezi za nedeljni ručak kada su svi zajedno u porodičnom domu.

Recept Tamare Dragičević je veoma jednostavan, a potrebno je tek nekoliko sastojaka zbog kojih će piletina imati poseban ukus.

Recept Tamare Dragičević za pripremu piletine pročitajte u nastavku

Sastojci:

Celo pile

4 grančice ruzmarina

10 čena belog luka

2 limuna

3 krompira

200 g slanine

Pročitajte Najbrži, a najslađi čokoladni tart bez pečenja Lene Kovačević morate napraviti mališanima

Priprema pileta:

Pile treba očistiti i vezati koncem za noge, a zatim u njega staviti grančicu ruzmarina, 4 čena belog luka i jedan limun isečen na četvrtine.

Nakon toga, pile treba posoliti i pobiberiti sa svih strana, a nakon što se začini u pekač sipati ulje, staviti 4 kriške limuna, 4 čena belog luka, grančicu ruzmarina i preko svega toga pile.

youtube printscreen

 

Na začinjeno pile staviti preostala dva koluta limuna, 2 čena belog luka isečenog na pola i dve grančice ruzmarina.

U zagrejanoj rerni na 200 stepeni, peći četiri sata, a nakon toga otklopiti i peći još desetak minuta da se pile lepo zapeče.

Priprema krompira:

Krompir se peče u ljusci pa ga je potrebno dobro oprati, a nakon toga zaseći na više mesta na tanke šnite i u svaku šnitu ubaciti po jedan list tanko sečene slanine.

Nakon toga posoliti i preliti uljem i peći u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

youtube printscreen

 

Piletinu sa ruzmarinom, rebrastim krompirom i slaninicom je recept Tamare Dragičević koji ćete sigurno spremati više puta jer je vrlo ukusno, sočno i izdašno jelo.

Komentari. (0)

Loading