Haris Džinović

Haris Džinović ima recept za najbolji burek, tajna je u jednom sastojku

Autor:

22.04.2024 16:45

Foto: Emisija Muštuluk youtube printscreen

Foto: Emisija Muštuluk youtube printscreen

Recept za burek Harisa Džinovića najbolji je zbog ovih sastojaka



Pevač Haris Džinović pre izvesnog vremena oprobao se u ulozi voditelja na „Una“ televiziji.

U njegovoj emisiji, osim sjajnih razgovora, publika je imala prilike i da čuje kulinarske trikove, pa je recept za burek Harisa Džinovića osvojio mnoge.

Emisija Muštuluk youtube printscreen

 

Poznato je da je pevač odličan kuvar, pa je upravo iz njegove kuhinje stigao recept za burek koji ćete odmah poželeti da isprobate.

Pročitajte Nakon priča o Melini i Toniju oglasio se Haris Džinović

Sastojci:

- juneće mleveno meso (vrat i plećka), 600 g

- juneća mlevena masnoća, 100 g

- crni luk, 200 g

- krompir, 300 g

- kore za pitu, 500 g

- suncokretovo ulje, 50 ml

- voda, 50 ml

- so po ukusu

- biber po ukusu

Preliv:

- mileram, 200 g

- grčki jogurt, 200 g

- beli luk, 3 čena

U odgovarajuću posudu je potrebno da stavite juneće mleveno meso sa dodatkom masnoće. Nakon toga isecite sitno crni luk. 

Krompir iseckajte na kockice i dodajte sve u posudu sa pripremljenim mesom. Zatim sipajte potrebne začine, biber i so i obavezno dodajte malo vode, a to se radi da se masa ne bi skupila.

Pročitajte Ćutali, ćutali pa se opustili - Melina i Toni uhvaćeni u Monaku!

Nakon toga podmažite pleh uljem i naređajte pripremljenu smesu na početak svake kore, urolatajte je i taj postupak ponovite više puta, dok se ne potroši sva smesa iz posude. Poređane kore premažite uljem i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.

Preliv se sprema vrlo lako, a bureku daje poseban ukus. Sve što je potrebno je da iseckate sitno ili izgnječite beli luk i dodate ga u posudu sa pomešanim grčkim jogurtom i mileramom. Sve dobro sjedinite i servirajte pored bureka.

Prijatno!

Komentari. (0)

Loading