Recept

Ukus kome ni Melina ne može da odoli: Napravite tiramisu po receptu Harisa Džinovića

Autor:

08.09.2023 12:03

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Čuveni recept Harisa Džinovića za tiramisu ćete odmah isprobati



Svi koji poznaju Harisa Džinovića bez mnogo razmišljanja će vam reći da je domaćin kakav se samo poželeti može, a jedan od najboljih vokala savršeno se snalazi i u kuhinji. 

Ata Images

 

Čuveni kolač tiramisu oduševio je njegovu suprugu Melinu, a recept Harisa Džinovića vam prenosimo u celosti. 

- Slatkiši me ubijaju. Posebno kad Hari napravi tiramisu. Ne znam šta uradi, ali ukus mu je nestvaran. On je mađioničar u kuhinji. Sve što napravi je fenomenalno - priznaje Melina. 

Pročitajte Haris Džinović - Moj dom je svuda gde sam sa suprugom i decom

Sastojci

500 g maskarponea, 5 i po kašika šećera, 6 svežih domaćih jaja, 3 pakovanja piškota, 6 kašika marsale, 6 šoljica kafe (mera šoljica za italijanski espreso), 3 kašike kakaoa.

Recept Harisa Džinovića uopšte nije komplikovan

Priprema:

Umutite penasto mikserom žumanca sa četiri kašike šećera dok skroz ne pobele. Dodate i malo vanile, centimetar unutrašnjosti šipke, za puniji ukus.

Zatim pomešajte mikserom maskarpone sa žumancima da dobijete glatku smesu bez grudvica. Posebno ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte im kašiku i po šećera i mutite dok masa opet ne postane čvrsta.

Umućena belanca dodajte postepeno u masu od žumanaca i sira tako što ćete dodati deo po deo belanaca i mešati kašikom odozdo nagore kao da prevrćete testo.

min che from pexels

 

Važno je da se prilikom mešanja dve mase sjedine, a da se ne izgubi vazduh, pa izbegnite nagle i horizontalne pokrete. Mešajte vertikalnim pokretima izbacujući na površinu donje delove mase.

Pomešajte marsalu (ili drugi alkohol koji ste namenili) sa hladnom kafom. U tu masu brzo uranjajte piškote tako da se samo na površini nalaze, a unutra ostanu suve.

Nikako ne dozvolite da piškote budu u tečnosti dugo i da se pojave mehurići. Treba ih samo na sekund uroniti.

Pročitajte Ekspert za poslastice - Čokoladni tart bez pečenja po receptu Lene Kovačević

Ređajte u posudu na dno natopljene piškote, onda žutu masu koju ste prethodno sjedinili, pa onda uzmite malo sito ili cediljku i u nju sipajte kakao, pa posipajte preko cele površine mase.

Zatim ceo postupak ponovite tako što ćete opet ređati natopljene piškote, pa žutu masu, pa kakao. Prekrijte  plastičnom folijom i stavite u frižider. Poslužite tek sutradan.

Komentari. (0)

Loading