Recept

Ručak na brzinu: Lazanje koje se lako prave, a ukus je fantastičan

Autor:

05.11.2023 15:02

Foto: ioan bilac / pexels

Foto: ioan bilac / pexels

Recept za lazanje nikad nije bio jednostavniji, obavezno probajte



Neverovatno ukusno jelo sa nadevom od mlevene junetine i paradajza, obloženo divnim rastopljenim sirom oduševiće vaše najmilije, a recept za lazanje prenosimo vam u celosti.

anna guerrero / pexels

 

Recept za lazanje nastao je u Italiji tačnije u gradu Napulju, a prvi put objavljen u “Liber de Coquina“ gde su one postale tradicionalno jelo. 

Pročitajte Radije bih jela pastu, nego nosila veličinu 0 - Recept Ene Popov za špagete sa limunom oduševio domaćice

Sastojci

1 kašika maslinovog ulja

2 kriške dimljene slanine

1 glavica luka, sitno naseckanog

1 štapić celera, sitno naseckan

1 šargarepa srednje veličine, izrendana

2 čena belog luka, sitno iseckana

500 g mlevene junetine

1 kašika pirea od paradajza

800 g paradajza pelata iz konzerve, iseckanog

1 kašika meda

500 g svežih listova za lazanje

400 ml creme fraiche

125 g mocarele (sveže), grubo iscepkane

50 g parmezana, rendanog

šaka listova svežeg bosiljka

Recept za lazanje jednostavan je za pripremu

alleksana / pexels

 

Zagrejte ulje u većoj šerpi ili dubokom tiganju. Slaninu isecite na sitne komadiće i stavite je u tiganj da se prži nekoliko minuta dok ne počne da dobija boju.

Pročitajte Novak ne može da mu odoli - Recept za maslac, lako se pravi i ne košta mnogo

Dodajte luk, celer i šargarepu pa dinstajte na srednje jakoj vatri pet minuta uz povremeno mešanje dok luk ne omekša i ne postane staklast.

Komentari. (0)

Loading