Dezert

Lagani krem i mehurasta tekstura: Recept za lažni mus, zaljubićete se na prvi zalogaj

Autor:

28.10.2023 15:08

Foto: Photo by Taylor Kiser on Unsplash

Foto: Photo by Taylor Kiser on Unsplash

Recept za lažni mus



Jedna od najpopularnijih francuskih delicija, čokoladni mus, mnogima je omiljena poslastica i prva na spisku kada se gosti najave.

Lagani krem čija je tekstura mehurasta pena osvajaju na prvi zalogaj, ali vaš omiljeni desert sada ima savršenu zamenu – lažni mus.

Kako bi se pripremio na pravi način, zahteva vežbu, stoga vam treba pravi recept za lažni mus.

Photo by Hannah Pemberton on Unsplash

 

Ovaj neverovatno ukusan čokoladni krem ukrao je ono najbolje od klasičnog musa – sneg od belanaca i čokoladu. Rezultat je krem savršenog čokoladnog ukusa i lepe lagane teksture, piše Pun kufer.

Kao i kod musa, za najbolji rezultat bi trebalo da prestanete da mutite šam tik pre nego što postigne najveću čvrstoću.

Pročitajte Kad majka četvoro dece spremi - Mirka Vasiljević zablistala sa receptom za kolač

Za ovaj ovaj desert treba vam manje od pet minuta, a od količina naznačenih u receptu dobićete dve porcije. Gotov krem stavite u firižider na barem četiri sata pre posluživanja. Poslužite ukrašeno svežim listićima nane, uz šumsko bobičasto voće, kuglu sladoleda od vanile ili nezaslađeni šlag.

Recept za lažni mus – sastojci

- čokolada s barem 60 odsto kakaoa

- 3 jaja, odvojeno belance i žumance

Priprema:

Otopite čokoladu na pari u velikoj činiji. Dodajte žumanca u otopljenu čokoladu. Umutite belanca u čvrst (ali ne najčvršći) sneg.

Photo by Siddharth Salve on Unsplash

 

Polako spojte čokoladu i šam: malo-pomalo šama stavljajte u činiju s čokoladom. Nemojte miksati ni mešati, samo preklapajte belance čokoladom.

Dok na ovaj način stavite sav sneg u čokoladu, dobićete homogenu smesu. Sipajte smesu u šoljice ili činijice u kojima ćete poslužiti krem.

Prijatno!

 

Komentari. (0)

Loading