Nataša Pavlović

Recept za savršene krempite stiže iz kuhinje Nataše Pavlović

Autor:

23.11.2023 14:25

Foto:

Foto:

Recept za krempite Nataše Pavlović je ljubav na prvi zalogaj



Kada se spomene ime Nataša Pavlović, često se u nastavku rečenice očekuje savršen recept. Nećemo vas razočarati, već vam direktno iz kuhinje „praktične žene” donosimo fenomenalan recept za krempitu.

youtube printscreen

 

Recept za krempitu - sastojci

- lisnato testo 2 kore
- 1,25 | mleka
- 10 jaja (manje veličine)
- 400 g šećera
- 2 vanil šećera
- 100 g brašna (i još dodatnih 50 g ukoliko su jaja velika)
- 70 g gustina
- šećer u prahu za posipanje

Pročitajte Za doručak, ručak i večeru - Ovoj pikantnoj piti Nataša Pavlović ne može da odoli (video)

„Kore ispeci po uputstvu sa ambalaže. Pre toga ih razviti u odosu na veličinu tepsije (ukoliko nije već kupljeno tanko - što je savet za početnike). Izbockati viljuškom.

Gornja kora se moze zaseći nožem po površini praveći kvadrate, a ko želi, može ih i skroz iseći pre pečenja pa kasnije slagati jedan po jedan kvadratić odozgo. Treći način je da se cela kora izmrvi odozgo, što poslastičari često rade jer je lakše za sečenje. Odvojiti žumanca i belanca.

Žumanca umutiti sa polovinom šećera i 2 vanil šećera (ili ekstraktom vanile, ili štapićem vanile). Mutiti dok se ne razbije šećer i ne bude penasto. Dodati brašno i gustin i domutiti na manjoj brzini. Sipati u mleko koje se već kuva (u velikoj šerpi) i mešati dok se ne zgusne na tihoj vatri da ne zagori.

Pročitajte Prirodna, vitaminska bomba - Napitak za jačanje imuniteta po receptu Nataše Pavlović

Umutiti belanca i drugu polovinu šećera u gusti šne pa dodati u skuvani vreo žuti krem (zbog termičke obrade) i mešati špatulom ili kasikom dok se sve ne sjedini. U tepsiju staviti donju koru, sipati ceo fil pa gornju koru.

Preko ide šećer u prahu. Trebalo bi da prenoći u frižideru pre sečenja.

***Napomena: S obzirom na veliku količinu jaja, razlika u njihovoj veličini znatno može da utiče na gustinu fila.

Ukoliko su jaja koja koristite velika, slobodno dodajte još brašna ili gustina. Takođe, ovo je recept za sladokusce koji vole ukus starinske domaće, a ne poslastičarske krempite, ali ako vam je ipak bitno da se osigurate što se čvrstine tiče, dodajte želatin u fil – poručila je voditeljka na svom Instagram nalogu.

Pišite nam da li vam se dopao Natašin recept.

 

Komentari. (0)

Loading