Novak Đoković

Žene ga koriste za mršavljenje, a Novak Đoković isključivo protiv umora, cena prava sitnica

Autor:

26.08.2023 10:00

Foto: Photo by Aaron Doster / Getty Images

Foto: Photo by Aaron Doster / Getty Images

Napitak Novaka Đokovića idealan je za sportiste koji žele da pojačaju snagu i poboljšaju energiju, evo o čemu je reč



Nakon skoro četiri sata žestoke igre, Novak Đoković je pre nekoliko dana uspeo da slomi otpor Karlosa Alkaraza i osvoji titulu u Sinsinatiju. 

Matthew Stockman / Getty Images

 

Međutim, jedna zanimljiva scena koja je viđena u finišu prvog seta sada je pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama. 

Pročitajte Novak ne može da mu odoli - Recept za maslac, lako se pravi i ne košta mnogo

Naime, svima je dobro poznato da se srpski teniser hrani izuzetno kvalitetno, kao i to da sa sobom nosi određene namirnice koje pojede tokom meča. Nekad su to bile banane, u poslednje vreme urme.

Novak izlazi na teren sa torbom prepunom najrazličitijih preparata, pa je zato bilo neobično što mu je na pomenutom turniru nešto zafalilo. 

Budući da članovi njegovog tima u prvi mah nisu dobro razumeli šta želi, teniser je iz sveg glasa povikao ”Kreatin”, a brojni fanovi su se zapitali čemu napitak Novaka Đokovića služi. 

Prema rečima stručnjaka, glavni zadatak kreatina je da obezbedi mišićima brzu energiju za pokret, kontrakciju i opuštanje. Drugim rečima, on predstavlja gorivo za naše telo.

- Kreatin je, narodski rečeno, organsko jedinjenje, supstanca koja ubrzava stvaranje energije. To nije steroid, nedozvoljeni dodatak i jedna je od najviše ispitivanih supstanci od svih suplemenata.

Prvi put pronađen 1832. godine u mišićima ljudi, a devedesetih je postao najprodavaniji suplement. To nije kao vitamin C ili B, ne koristi se na isti način - objasnio je dr Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud, u emisiji "Jutro" na TV Prva.

Pročitajte Trik Novaka Đokovića može pomoći i vama, evo kako da pobeđujete na svim životnim poljima

Mada se kreatin najčešće pominje u bodibilderskim krugovima jer vezuje vodu pa mišići deluju moćnije, i žene se često hvataju ovog suplementa. Najviše, zato što se nadaju da će im pomoći pri mršavljenju.

Međutim, ova supstanca nema čudnu moć, samim tim može da vam pomogne jedino ako vredno vežbate i imate kontrolisanu ishranu.

Matthew Stockman / Getty Images

 

- Ako Đoković uzima redovno kreatin, onda nema potrebe da ga uzima u toku meča. Ako ne uzima, on mu ne može pomoći.

Prvi efekti u eventualnom dodavanju snage mogli bi se osetiti tek nakon sat ili sat i po - tvrdi švajcarski stručnjak za sportsku ishranu Deni Hofsteters, a prenosi portal Lepa i srećna. 

Komentari. (0)

Loading