Novak Đoković

Trik Novaka Đokovića može pomoći i vama, evo kako da pobeđujete na svim životnim poljima

Autor:

21.08.2023 15:13

Foto: Photo by Matthew Stockman Getty Images

Foto: Photo by Matthew Stockman Getty Images

Pobeda Novaka Đokovića na finalu u Sinsinatiju oduševila je ljubitelje belog sporta



Najbolji srpski teniser Novak Đoković i španski predstavnik Karlos Alkaraz u finalu Sinsinatija priredili su ljubiteljima tenisa spektakl za pamćenje.

Photo by Julian Finney/Getty Images

 

Nakon dugog i teškog meča Novak je uspeo da savlada Alkaraza rezultatom 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4) i osvoji 39. Masters titulu u karijeri.

Pročitajte Deset godina niko nije primetio - Njen lik se uvek nalazi na Novakovim patikama (foto)

Susret dve teniske legende bio je pun neizvesnosti, preokreta i jakih emocija zbog čega je bilo veoma teško ostati pribran. Ipak, kako je svojevremeno i sam priznao, Nole ima tajnu formulu za uspeh

- Naravno da meditiram i na terenu! Prvo pravilo meditacije je disanje, zar ne? Ali, svesno disanje. Kao profesionalni sportista, moraš da naučiš da dišeš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 Kada si anksiozan na brejk ili meč loptu protivnika, ostaješ sam sa sobom. Nema nekog da te zameni kao u timskim sportovima. Ti preuzimaš sve pohvale, ali i krivicu. Sve je u tvojim rukama.

Da bi izvukao 100 odsto iz sebe, moraš da savladaš veštinu disanja, da se nosiš sa pritiskom i stresnim situacijama - objasnio je jednom prilikom Nole i dodao:

Pročitajte Krv nije voda - Slika Novakovog čukundede osvanula na internetu, sličnost sa teniserom je neverovatna

- Ključ je kontrola emocija i uma. Čak i čovek poput Federera, kome naizgled ništa ne smeta, ima unutrašnje borbe. Naučio je da kontroliše emocije i zato je uspešan.

I Majkl Džordan je imao sposobnost da bude tačno u zoni kada je to najpotrebnije. Svim najvećim sportistima je to zajedničko - zaključio je teniser.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Pobeda Novaka Đokovića oduševila je njegove navijače koji su do sitnih sati pratili prenos i svim srcem bodrili slavnog tenisera. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading