Iskra Brajović o kulinarskim ambicijama: Ne znam kako je moj otac to preživeo

Autor:

11.01.2022 13:18

Foto:

Foto:

Iako je pored oca Voje Brajovića kao veoma mala otkrila da je najbolja žurka oko šporeta i sudopere, glumica Iskra Brajović svojoj kćerki Ines ne dopušta toliku slobodu uverena kako se jednako dobra zabava može pronaći na zelenim pijacama tokom potrage za perfektnim povrćem



Zahvaljujući svom ocu, našem slavnom dramskom umetniku Vojislavu-Voji Brajoviću, glumica Iskra Brajović (34) imala je privilegiju da deo detinjstva provede u kuhinji, pripremajući jednako jestiva i nejestiva jela. Prostor oko šporeta i sudopere bio je njeno omiljeno igralište za razvijanje mašte. Danas sa svojom petogodišnjom kćerkom Ines obilazi beogradske pijace u potrazi za najsočnijim plodovima povrća uverena kako joj oni, osim što se lako vare, daju dovoljno energije za završavanje svih obaveza.

Pročitajte i Iskra Brajović - Suočavanje sa velikom tugom

Tomislav Čuveljak

 

Kreativnost i praktičnost u kuvanju nasledila je od roditelja.

- Tata mi je kad sam bila mala dozvoljavao da mutim sve i svašta. To što bih ja zamutila, a zaista je svega tu bilo, sem uobičajenih namirnica, dodavala sam i kafu, ponekad i sapun ili deterdžent, on je pekao u rerni. I uredno to probao. Mama je imala standardno radno vreme od devet do pet, a tata je bio sa mnom u kući kada nije imao probe ili snimanja. Nas dvoje smo tako provodili vreme i pazili da sve tragove uklonimo pre nego se mama vrati. Ni sama ne znam kako je moj otac to preživeo. I danas prepričavamo te naše kulinarske dogodovštine, čak se i šalimo da je tata možda zdrav i dugovečan jer je pravio “jela” po mojim receptima. Ja sam po tom pitanju stroža. Ne dopuštam kćerki Ines da se baš toliko zabavlja. Od mame sam usvojila naviku da kuvanje ne traje dugo, i da uvek u isto vreme pripremam dva-tri jela. Paralelno sa time perem posuđe, tako da mi je kuhinja uvek čista.

Ceo intervju pročitajte u novoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading