Holivudska glumica progovorila o mentalnim problemima koji je muče


Slavna glumica, Amanda Sejfrid ostvarila je snove koje je imala kao devojčica. Glumila je u brojnim filmskim ostvarenjima, muškarci širom planete sanjaju o njoj , a žene joj se klanjaju zbog neuobičajene lepote koju poseduje.

Proglašena je vlasnicom najseksipilnijih usana na svetu prema listi “What Is Sexy” modnog brenda “Victoria’s Secret”.

Zvezda filma “Mama Mia” u najnovijem intervjuu za magazin “Allure” govorila je iskreno o tome kako se već godinama bori sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem.

-Toliko sam bila opsednuta mišlju da će se nešto zapaliti da je sa mog imanja u Stoun Ridžu uklonjena svaka peć. Stalno brinem o tome kako ljudi koriste peći. Do požara može lako dođi ako ne ugasite rernu ili peglu, bila je iskrena glumica.

amanda-sejfrid-getty

Amanda je imala napade anksioznosti jer je bila ubeđena da boluje od tumora na mozgu.

-Nakon što su detaljni pregledi pokazali da sam potpuno zdrava, lekar me je uputio kod psihijatra. Utešno je kada znate da su vaši strahovi nerealni, kaže ova 30-godišnja glumica.

-Već punih 11 godina pijem tablete koje smanjuju anksizonost. Neki kažu da deluju po principu placebo efekta. Ali zašto da rizikujem? Ionako sam na najmanjoj dozi.

Glumica se trudi da pomogne ljudima koji boluju od istog poremećaja kao ona

-Mentalna bolest se ne vidi, ali je tu, prisutna. Zato je treba tretirati kao i ostale bolesti. Ignorisanjem se neće ništa postići, rekla je Amanda Sejfrid .

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) karakterišu neprijatne i uznemirujuće ideje i ponašanja koja se stalno ponavljaju, a koja pojedinac oseća da mora izvršiti, kako bi osetio olakšanje. OKP naučnici danas svrstavaju u anksiozne poremećaje i neuroze.

Autor: Gloria/M.M
Foto: Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi