Hit dijeta u svetu: Probajte fasting i bićete zapanjeni rezulatom

Autor:

21.01.2022 11:20

Foto:

Foto:

Povremeni post, stručnjaci ga preporučuju jednom do dva puta nedeljno, dominatni je zdrav stil ishrane u 2022. godini



Januar je mesec kada većina od nas “okreće novi list” u nadi da će otpočeti sa zdravim stilom života.

Ako ste nezadovoljni svojim telom i imate višak kilograma, predlažemo vam fasting (post), u svetu poslednjih godina jako popularan način za korigovanje težine.

Pročitaj i - Nataša Aksentijević okreće novi list - Glumica sve oduševila zacrtanim ciljem

Povremeni post, stručnjaci ga preporučuju jednom do dva puta nedeljno, dominatni je zdrav stil ishrane u 2022. godini. On podrazumeva da izaberete jedan dan kada nećete u organizam unosti ništa osim tečnosti (preporučuuju se voda, limunada s đumbirom i čajevi). Autofagija je vrsta fasting (post) dijete koju upražnjavaju mnogi sportsiti i slavne ličnosti, među kojima i Novak Đoković. Ona funkcioniše po jednostavnom principu 16/8, - 16 sati posta, osam sati jela. To u praksi znači da posle doručka i ručka više nemate nijedan obrok do sutra ujutro. Iz autofagije se rodila nova podvrsta dijete OMAD One Meal a Day (Jedan obrok dnevno).

Getty Images

 

 

Nutricionisti su saglasni da je fasting, odnosno post, odličan način da izbacimo toksine iz organizma i da razgradimo rezerve uhljenih hidrata i masti.

Nutricionisti ističu da možete izgubiti od četiri do šest kilograma za mesec dana ukoliko upražnjavate jednom nedeljno fasting (post). Važno je samo unositi veće količine tečnosti u organizam kako bi se metabolički procesi optimizovali.

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading