Svi razlozi zbog kojih vaša koža zaslužuje prirodnu kozmetiku i kako da je uvedete u svoju beauty rutinu

Autor:

26.11.2018 09:57

Foto:

Foto:



Proizvodi izrađeni od prirodnih sastojaka doprinose našoj lepoti, ali i zdravlju. Ujedno, oni “neguju” i planetu, jer proizvođači prirodne kozmetike češće koriste ekološki održiva pakovanja, te ne vrše eksperimente na životinjama.

Koje su još prednosti prirodne u odnosu na konvencionalnu kozmetiku:
▪ Bogata, dragocena biljna ulja neguju i regenerišu kožu.
▪ Kosa i koža se vraćaju u prirodnu ravnotežu.
▪ Prirodni proizvodi ne sadrže parabene, sulfate, veštačke boje i silikone – te su zato bolji izbor za naše zdravlje.
▪ Transparentno je istaknuto koji sastojci ulaze u sastav proizvoda – znamo šta nanosimo na svoju kožu, a time posredno i u organizam.

Proizvodi bogati 100% hladno ceđenim biljnim uljima posebno su dragoceni za negu kože i kose.

Ako ste poželeli da pređete na prirodnu kozmetiku, ali vam se čini da ne biste mogli da zamislite život bez omiljenog (konvencionalnog) pudera ili ruža, od žena koje koriste isključivo ili većinom prirodnu kozmetiku, prikupili smo efikasne savete koji će vam pomoći da preživite “tranziciju”:

1. Uvodite prirodnu kozmetiku postepeno: “Nema potrebe da iz kupatila pobacate sve proizvode koje ste do sada koristili”, kaže Jelena (31). “Uostalom, bilo bi i preskupo da zamenite sve odjednom, a sigurno bi vam izazvalo i stres. Umesto toga, kako koji proizvod potrošite, zamenite ga prirodnim.”

2. Kombinujte prirodno i konvencionalno, ako vam je tako lakše. “Uglavnom koristim prirodnu kozmetiku, ali nije baš sve u mom neseseru prirodno”, kaže Dragana (40). “Vodim se logikom da je najvažnije da su prirodni oni proizvodi koji se koriste na velikim površinama kože, na primer, kupke, mleka za telo, šamponi... S druge strane, i dalje koristim omiljenu konvencionalnu maskaru, kao i mejkap proizvode za posebne prilike – večernje izlaske, svečane događaje... Njih svakako koristim svega nekoliko puta mesečno.”

3. Zaboravite prednji deo pakovanja, čitajte nalepnice na poleđini! Drugim rečima, nemojte verovati na reč proizvođačima, već pročitajte šta nanosite na kožu. “Nisam mnogo vodila računa o tome”, kaže Sanja (29), “dok jednom nisam dobila na poklon kremu sa alojom, na kojoj je pisalo 'organic', da bi se ispostavilo da je u tom proizvodu organska samo aloja, a ona je u sastav proizvoda ulazila svega 3%. Ostalo nije bilo ni prirodno, a kamoli organski”.

4. Pronađite brendove kojima ćete verovati. Znamo da iščitavanje i proučavanje hemijskog sastava proizvoda zahteva mnogo vremena i, ruku na srce, ako niste po zanimanju tehnolog ili hemičar, prilično je mukotrpno. Zato nam se dopao Tamarin pristup: “Shvatila sam da nemam vremena da se bavim proučavanjem svakog pojedinog sastojka, već sam umesto toga 'proučila' nekoliko brendova prirodne kozmetike. Kada sam se uverila u kvalitet, poklonila sam im svoje poverenje, tako da kada koristim njihove proizvode znam da činim pravu stvar i za svoj izgled, i za svoje zdravlje, bez potrebe da lupom iščitavam sastojke koje oni sadrže.”

Gloria predlog:

Da li ste obratili pažnju na potpuno prirodne proizvode novog kozmetičkog brenda, Nature Box, koji ima u ponudi bogatu liniju proizvoda za negu kose i kože?

Glavna odlika novog brenda su 100 odsto hladno ceđena veganska ulja avokada, kajsije, kokosa, badema i makadamije, a njihova upotreba predstavlja spoj efikasne nege i dobrog osećaja, spolja i iznutra. Posebnost nove Nature Box kozmetičke linije jeste i odsustvo silikona, veštačkih boja, sulfata, kao i parabena.

Nature Box se sastoji od pet linija proizvoda za negu kose i kože, sa hladno ceđenim uljima avokada, kokosa, kajsije, badema i makadamije, koja nisu rafinirana ni prerađena, te su svi njihovi dragoceni vitamini, antioksidanti i zdrave masne kiseline sačuvani. Hladno ceđena ulja u Nature Box proizvodima štite kožu od isušivanja, neguju i čine kožu i kosu zdravom i neverovatno mekom na dodir.

Maja Gašić

Autor