Istina o vitkom stasu Odri Hepbern: Preživela je rat i gladovanje, a posledice je osećala celog života

Autor: Maja Gašić

16.08.2017 19:53

Foto:

Foto:Prošlo je gotovo četvrt veka otkako nas je napustila ikona stila i jedna od najomiljenijih glumica ikada Odri Hepbern. Glamur se nekako prirodno povezuje uz njeno ime, a i dan danas se otkrivaju tajne njene lepote...

Odri Hepbern: Od nesrećne devojčice do holivudske dive

Izuzetno krhke građe i vitkog tela, Odri je za ono vreme rasnih lepotica poput Merilin Monro, Rite Hejvort i Elizabet Tejlor,  bila atipična zvezda.


O tome kakve su joj bile navike, kako se hranila i koje vežbe je praktikovala, otkrio je njen partner Robert Volders, sa kojim je glumica bila od 1980. godine pa sve do smrti 1993.

- Umeli smo da šetamo i po nekoliko kilometara. A ona bi uvek bila brža. Imala je zdrav metabolizam, ali nije preterivala ni u čemu. Nikada nije rekla : "Danas moram da prepešačim osam kilometara". Nije držala dijetu. Najčešće smo doručkovili tamni hleb sa džemom, ručak bi se sastojao od piletine, junetine ili paste, vrlo često sa povrćem iz naše bašte. A za večeru smo jeli supu sa piletinom i povrćem. Nakon večere je umela da se počasti čokoladom, kao i da popije prst ili dva viskija pred spavanje - ispričao je Robert, a prenosi "People".


Porodica slavne glumice je tvrdila i da je gladovanje, kojem su tokom Drugog svetskog rata bili izloženi, zasigurno doprinelo tome da celog života ima vitku figuru. Odrina majka je bila holandska baronica, a otac Britanac ih je napustio kada joj je bilo šest godina. Jedva je preživela okupaciju u Holandiji koja je počela kada joj je bilo 11 godina.


- Pred sam kraj rata, bila je vrlo blizu smrti - ispričao je njen sin Luka Doti i dodao - Preživela je tako što je jela latice lala i pila vodu kako bi zavarala glad. Za vreme rata je imala svega 42 kg, i tokom celog života je patila od anemije, što je verujem bila posledica tog izgladnjivanja. Ljudi su mislili da je mršava jer ima poremećaj ishrane, ali to nije bila istina. Posle rata jednostavno nije mogla da se ugoji - ispričao je Doti.

Maja Gašić

Autor