Jelena Đoković

Ima 37 godina, a nijednu boru: Ovako Jelena Đoković zateže lice, nije botoks (video)

Autor:

09.06.2024 13:00

Foto: Photo by Clive Brunskill / Getty Images

Foto: Photo by Clive Brunskill / Getty Images

Lice Jelene Đoković blista, u ovome je njena tajna



Jelena Đoković poznata je po nepogrešivoj eleganciji, a sve što obuče zna da iznese i u svakoj prilici izgleda besprekorno.

Osim garderobe Noletova supruga pažljivo bira i kozmetičke proizvode koje svakodnevno koristi, pa nije čudo što lice Jelene Đoković naprosto blista. 

Miloš Nadaždin

 

Naime, poznato je da se Jelena zalaže za prirodan način negovanja lica, kose i tela, te da u svojoj bjuti rutini ne koristi proizvode koji nisu povereni i na biljnoj bazi.

Pročitajte Priroda je njeno drugo ime - Ovako je Jelena Đoković izgledala na prvom Novakovom finalu (foto)

Nije pobornik filera i botoksa, a svojevremeno je otkrila i jedan trik koji pomaže da joj koža uvek izgleda zategnuto i negovano.

U pitanju je joga za lice koja poboljšava tonus kože, a vežbe zahvaljujući kojima lice Jelene Đoković blista su potpuno besplatne i možete ih raditi kod kuće. 

Šta je u stvari joga za lice?

Na našem licu ima 57 mišića koji tokom celog života ostaju uglavnom neaktivni i nećete naći nikakvu opremu u teretani koja bi vam pomogla da ojačate ili tonirate bilo koji od njih.

Ako ste revnosni u vežbanju svog tela, možete li da uradite istu stvar i za mišiće lica? Mnogi stručnjaci kažu da je to apsolutno moguće, sve dok ostanete dosledni i posvećeni praksi joge za lice.

Kao posledicu neaktivnih mišića lica dobijamo opuštenu kožu, pojavljuju nam se vrećice ispod očiju, podbradak, opuštaju nam se obrazi i kapci i slabi tonus.

Vežbanjem jačamo mišić, tonus, stimulišemo mišićno tkivo na obnovu, čime podstičemo zategnutost i elastičnost kože. Ono što je važno za vežbanje jeste kontinuitet, kao i kada oblikujemo telo.

Postoji nekoliko naučnih studija koje su se bavile ovom temom i koje su došle do zaključka da joga za lice od samo pola sata dnevno može da dovede do poboljšanja u izgledu i tonusu kože.

Komentari. (0)

Loading