Jelena Đoković

Svi su zanemeli kada su videli lice Jelene Đoković, da li će ponovo biti ona stara (foto)

Autor:

01.06.2023 12:48

Foto: Miloš Nadaždin

Foto: Miloš Nadaždin

Lice Jelene Đoković ne prestaje da se komentariše, razlog je ovo



Poput mnogih dama, Jelena Đoković izuzetno vodi računa o svom izgledu. Osim zdrave ishrane i redovnih treninga, ona maljivo brine o nezi lica i tela, međutim, jedna stvar je nedavno zabrinula njene pratioce. 

Naime, supruga Novaka Đokovića uslikana je sa flekom na licu nakon čega su se mnogi zapitali šta je u pitanju.

Manja tamnija fleka nalazi se na desnom obrazu Jelene Đoković, a uzrok i tretmani za takve pojave na licu su različiti.

Profimedia

 

Uzrok hiperpigmentacije, tj. tamnih fleka na licu mogu da budu ožiljci od akni, prekomerno izlaganje suncu ili hormonske promene, a sa tretmanima treba biti jako oprezan jer pojedini nose određene rizike.

Kreme i serumi

Možda najpopularnije rešenje za fleke na licu jesu preparati koji sadrže hidrohinon. Iako se smatra bezbednim za upotrebu u kozmetičkim proizvodima, koncentracija hidrohinona je ograničena jer predstavlja veći rizik u većim koncentracijama, piše Healthline.

Pročitajte Topi masne naslage kao od šale: Napitak koji Jelena Đoković pije umesto kafe je sve što vam treba pred leto (foto)

Preporuka je da se koristi samo kratkoročno, ali jedino vaš lekar može dati adekvatnu terapiju u odnosu na vaše stanje.

Laserski tretmani

Nešto agresivnija opcija za tamne fleke je laserski tretman, koji radi na principu koncentrisane svetlosne energije.

Neki laserski tretmani ciljaju sam pigment, dok drugi deluju uklanjanjem kože sloj po sloj. Ovom metodom potamneli slojevi kože se spaljuju.

Postoji nekoliko različitih vrsta laserskog tretmana i takvo rešenje deluje brže od krema i seruma. Ali stručnjaci upozoravaju da ta metoda sa sobom nosi velike rizike poput otoka, crvenila, ožiljaka, infekcije, promena u teksturi kože, pa pre svega treba dobro razmisliti.

Unplash

 

Hemijski pilinzi

Hemijski piling lica radi se nežnijim kiselinama koje razbijaju mrtve ćelije kože ili gornji sloj kože. Uklanjanjem ovog sloja otkriva se zdravija i ravnomernije tonirana koža ispod. Iako nisu mnogo agresivni, hemijski pilinzi takođe mogu izazvati iritaciju kože.

Pročitajte Kako brzo i lako ukloniti staračke pege?

Najbolja preventiva

Najbolje u svemu je ne dozvoliti da se tamne fleke uopšte pojave na licu, a i ako se pojave, krema sa visokim faktorom zaštite je takođe obavezna da se stanje ne bi pogoršalo.

Naime, adekvatna zaštita od sunca je ključna u rešavanju tamnih fleka, posebno preparati sa cink oksidom i titanijum dioksidom, jer se fleke u suprotnom mogu vratiti čak i nakon uklanjanja. U svakom slučaju konsultujte se sa dermatolgom jer će vas on uputiti ka opcijama sa najboljim izgledima i najmanjim rizicima.

ATA Images

 

Lice Jelene Đoković izuzetno je nežno i osetljivo, te verujemo da je ona izuzetno oprezna prilikom odabira kozmetike i da ne uzima stvar u svoje ruke dok se prethodno ne posavetuje sa lekarom. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading