Nega zrele kože

Nega posle 45. godine: Ova krema za lice je obavezna, nema joj ravne

Autor:

25.04.2023 17:20

Foto: Photo by Luana Freitas from Pexels

Foto: Photo by Luana Freitas from Pexels

Svaka žena pre ili kasnije shvati da koža zahteva posebnu negu, zato nega lica posle 50. godine mora da sadrži ovu kremu



Viktorija Bekam pronašla je rešenje kako da večno bude mlada. OVDE pogledajte i kako. Međutim, ako niste u mogućnosti da sebi priuštite skupoceni tretman, svetski šminkeri imaju rešenje i za vas.

Naime, ukoliko kupujete kreme za 50+ i tražite način da ublažite bore na licu, pre nego što počnete sa šminkom, treba da nanesete prajmer. 

On funkcioniše kao fotošop u svetu šminke - ublažava sve neravnine, služi da pripremi bazu i da je učini glatkom za sve što ćete nakon prajmera namazati. 

Pročitajte Majčinstvo je u potpunosti promenilo - Anja Alač ne liči na sebe, najnovije fotografije

Photo by Shiny Diamond from Pexels

 

Danas se prajmeri prave za kožu lica, ali i za usne, kapke, trepavice i, naravno, nokte. Za žene starije od 50 godina, kažu šminkerke, prajmer je obavezan, piše "Lepa i srećna".

Njegova funkcija je da smanji pore, redukuje masnoću na licu i spreči da se koža "prosija" ispod pudera. Posle prajmera, šminka će se održati duže na licu.

- Prajmer može da reši probleme kao što su masna ili suva koža, akne i hiperpigmentacija, ali i da pruži zaštitu od sunca - kaže profesionalna šminkerka Džulijet Pero.

Na tržištu se pojavio veliki broj prajmera, a evo kakve treba da potraže žene starije od 50 godina. 

Pročitajte Rešite se dlačica na licu jednom za sva vremena, evo i kako

Photo by Emma Bauso from Pexels

 

- Kod većine njih, koža se brzo isuši, pa je najbolje da potraže prajmere koji nose oznaku `hidrantni`. Preko takvog prajmera, i korektor i tečni puder će lako nanositi, pa će površina lica izgledati glatko - kaže šminkerka Aleksis Čepmen.

Druga opcija je prajmer sa vitaminima. Prema iskustvu ove šminkerke, on doprinosi ne samo glatkom izgledu kože već joj daje i poseban sjaj.

- Vitamin A, odnosno retinol je ključni sastojak u mnogim antiejdž proizvodima - kaže Aleksis. 

Photo by Antoni Shkraba from Pexels

 

Prajmer će popuniti bore i fine linije, a pritom će korektor i puder bolje prionuti nego ako ga stavite na kožu direktno.

- Sa prajmerom, korektor će sigurno trajati barem osam sati - tvrdi Aleksis.

Isprobajte i uživajte u svojoj lepoti bez obzira na godine.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading