Lice

Nega lica posle 40. godine: Džaba bacate pare, ovi preparati više nemaju efekta

Autor:

03.03.2023 15:50

Foto: Photo by Andrea Piacquadiofrom Pexels

Foto: Photo by Andrea Piacquadiofrom Pexels

Nega lica posle četrdesete godine zahteva malo veću pažnju nego što se misli, na ovo posebno obratite pažnju



Većina žena na različite načine nastoji da uspori starenje i da održi mladost. Nakon što napune 40 mnoge dame počinju da isprobavaju čitav asortiman koji nude kozmetički brenodvi, nadajući se da će sakriti i osloboditi se bora koje se pojavljuju. Tada se postavlja sasvim logično pitanje koje zabrinjava prilično veliki broj žena: da li sve metode koje nam nudi savremeni svet lepote zaista funkcionišu?

Nažalost, uvek će postojati proizvodi koji neće dati nikakav efekat, a ponekad mogu samo pogoršati stvari. Više o tome otrivamo u nastavku.

Nega kože posle 40. godine 

Na pozadini hormonalnih promena povezanih sa godinama, promene povezane sa kožom pojavljuju se u telu žene. Postaje ranjiviji i suv, hranljive materije počinju da se apsorbuju sporije i regenerativni procesi se usporavaju. Svi ovi aspekti zahtevaju pravilan izbor sveobuhvatne nege. Zbog karakteristika kože posle 40 godina, kozmetički proizvodi treba da joj pomognu, a ne da joj škode.

Bez sumnje, postoji određena lista proizvoda koji blagotvorno deluju na kožu protiv starenja, ali postoje i beskorisni proizvodi. Na primer, ne bi trebalo da date prednost gustim proizvodima koji sadrže konzervanse, boje ili jake mirise. Takve supstance mogu izazvati alergijsku reakciju. Takođe, iako ne prodiru u slojeve epidermisa, pokrivaju kožu filmom, sprečavajući korisne komponente da utiču na njega.

Pročitajte Kako da se zauvek rešite alergija disajnih puteva

Photo by BOOM from Pexels

 

Nakon 40 godina, koža lica kod većine žena doživljava značajne promene. Gubi se elastičnost, a neprimetne mimičke bore postaju dublje. Pored toga, tokom vremena počinje da se smanjuje proizvodnja kolagena i elastina, što je ranije pomoglo u održavanju čistog ovala lica i nije dozvolilo da se delovi kože u predelu brade opuste.

Izbegavajte guste kreme

Kreme guste konzistencije na bazi ulja postaju jedan od glavnih neprijatelja u kozmetičkoj torbici svake žene nakon 40 godina. Zbog svoje teksture ne mogu prodreti duboko u slojeve dermisa, već leže samo na površini kože, začepljuju pore i usporavaju proces regeneracije. Takvi kozmetički proizvodi ne pomažu koži da se oporavi, ne ubrzavaju proces obnavljanja ćelija i ne stimulišu rast proteina, sprečavajući razgradnju kolagena tokom spavanja.

Kreme koje sadrže vazelin, mineralna ulja i tečne parafine mogu posebno naštetiti koži žena starijih od 40 godina. Ove komponente su proizvodi prerade nafte, otporni su na oksidaciju, pa produžavaju rok trajanja proizvoda. Ali njihov glavni nedostatak je prepreka isparavanju vlage. Naravno, ne treba se plašiti svih krema koje uključuju ove komponente, glavna stvar je da nemaju visoku koncentraciju u sastavu proizvoda.

Jaka sredstva za čišćenje više ne kupujte

Na kraju dana, nikako ne treba ostavljati šminku na licu, jer to može dovesti do začepljenja pora i pojave raznih upala, a uz smanjenu regeneraciju ove upale će sporije prolaziti i češće izazvati značajnu štetu na koži. Prvo što treba da uradite je da očistite dermis od šminke i viška prljavštine. Posle 40. godine, ovaj proces zahteva delikatnost, tako da će agresivna sredstva za skidanje šminke samo naštetiti koži .

Da biste uklonili dekorativnu kozmetiku, možete koristiti hidrofilno ulje, koje je dizajnirano za nežno čišćenje, ali za starenje kože, nakon njega, morate koristiti pene za čišćenje da biste uklonili preostali sloj masnih elemenata. Kod osetljivog, tankog i problematičnog dermisa, ako ne koristite takve proizvode mekog tipa nakon hidrofilnog ulja, film koji se ne može isprati vodom i imaće efekat maske koja začepljuje pore.

Pročitajte Verovali ili ne - Džulija Roberts nikada ne napušta kuću bez ove kreme na licu

Photo by pouriya kafaei on Unsplash

 

Masaža i nega kože posle 40

Često se može čuti o efikasnom dejstvu masaže, ali nažalost njen rezultat nema tako snažan i brz rezultat kakav se od nje očekuje. Ova procedura nije u stanju da potpuno izgladi mimičke bore i vrati mladost koži lica. Vredi napomenuti da masaža može ublažiti znake umora i pomaže održavanju kože u dobrom stanju. Međutim, neće biti moguće postići efekat podmlađivanja, zbog činjenice da niko ne može da promeni biološke procese.

Da biste postigli efekat liftinga bolje je isprobati PKAge piling sistem. To je originalni TCA kompleks i pomaže u obnavljanju kolagena bez naprezanja dermisa. A najbolje je to što se zapažen rezultat može postići već nakon prve procedure.

Flasteri za podočnjake

Područje oko očiju je jedan od najdelikatnijih i najranjivijih delova lica, pa zahteva posebnu pažnju. Upravo u ovoj zoni počinju da se pojavljuju prve starosne mimičke bore, koje, ako se ne neguju pravilno, mogu vrlo brzo da postanu duboke.

Jedan od najpopularnijih proizvoda za područje oko očiju su flasteri. Oni su široko popularni i često im se pripisuju neverovatni rezultati, ali njihov efekat nije nimalo podmlađujući. U većini slučajeva, uzrok kesa i podočnjaka ispod očiju je nedostatak sna. Flasteri takođe pomažu u vlaženju kože, blago uklanjaju manifestacije edema i umora. Ali ovaj efekat je kratkotrajan i ne rešava, već samo maskira problem . Botoks je pokazao dobar rezultat u borbi protiv mimičnih bora.

Pročitajte Šta ne treba oblačiti posle 35. godine - Ovim komadima morate reći ne! (foto)

Photo by Amanda Dalbjörn on Unsplash

 

Možete izgledati mlado i sveže i posle 40. godine, jer lepota ne ide nikuda. Glavna stvar je odabrati visokokvalitetne proizvode i obratiti pažnju na prisustvo vazelina, ulja i tečnog parafina u sastavu. Ako nisu glavne komponente, a sve druge supstance će povoljno uticati na dermis i neće izazvati alergije, onda takve proizvode možete bezbedno dodati u svoju kozmetičku torbu. Ali najvažnije je da ne zaboravimo da se istinska lepota krije u nama, a to možete pokazati jednostavnim iskrenim osmehom.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading