Kako da se zauvek rešite alergija disajnih puteva

Autor:

07.12.2016 12:13

Foto:

Foto:



Polazna tačka za izlaženje na kraj sa alergijama jesu sinusi. Oni nam služe kao filteri koji pročišćavaju vazduh ne dopuštajući da se do pluća provuče nešto što bi im naškodilo.

Ali kao i svaki filter, i ovaj mora da se čisti. U suprotnom dolazi do nagomilavanja nečistoća i kao posledica javljaju se – alergije.

Metoda ispiranja nosa slanom vodom će vam zagarantovano olakšati, a i vrlo verovano na duže staze potpuno rešiti alergiju disajnih puteva.

Lekovi, kapi, septolete – samo ublažavaju simtome i zapravo dodatno zagađuju telo. Ova potpuno jednostavna metoda zapravo radi baš ono što je jedino moguće trajno rešenje, a to je – pročišćavanje sinusa.

Potrebni su vam:

1) Prokuvana voda temperature tela

2) Malo soli

3) Posuda za ispiranje nosa – lota (ove posude možete da nabavite u apotekama, a možete da iskoristite manji čajnik ili uzmete flašicu vode sa sportskim završetkom koji lakše staje u nozdrvu)

Svako jutro, pre jela, zagrejanu vodu stavite u posudu i dodajte 1 kašičicu soli na pola litre vode.

- Najbolje je da probate rastvor, trebalo bi da ima slanoću sličnu suzama.
- Blago se nagnite iznad kade ili lavaboa , okrenite glavu u desno i stavite posudu u levu nozdrvu.
- Dišući na usta dopustite da polovina vode prođe kroz levu nozdrvu i izađe kroz desnu.
- Isto ponovite sa druge strane sa drugom polovinom vode.
- Kada završite nežno izduvajte nos, pa zapušite desnu nozdrvu i naglašeno izdahnite 10 puta kroz levu, pa zapušite desnu i izdahnite 10 puta kroz desnu i onda to ponovite sa obe nozdrve istovremeno. Ponovite onoliko puta koliko je potrebno dok ne osetite da su nozdrve skroz suve.

*Napomena:

Ovo bi trebalo da bude deo svakodnevne higijene i potrebno je da se uradi više puta dok ne dođe do nekih ozbiljnijih promena. Nečistoće su se dugo taložile pa je potrebno neko vreme i da se speru.

Može da se desi da u početku imate utisak da je problem veći nego što je bio, ali ovo je normalan proces pročišćavanja.

Ako voda ne može da prođe, dozvolite malo više vremena da se voda provuče kroz kanale, pa ako to ne uspe promenite ugao nagiba glave ili izduvajte nos.

Ako je napolju hladno i planirate da izađete odmah nakon čišćenja sinusa – obavezno stavite kapu.

Komentari. (0)

Loading