Nega lica

Priroda uvek ima rešenje: Ova voćka uklanja mitesere kao od šale

Autor:

24.01.2023 17:25

Foto: Photo by BOOM from Pexels

Foto: Photo by BOOM from Pexels

Miteseri su ozbiljna pretnja lepoti, uklonite ih uz pomoć samo jedne namirnice



Crne tačkice koje licu ne dozvoljavaju da zasija punim sjajem, miteseri, dosadna su i neizbežna pojava kod svih. Najčešće se nalaze na području čela, nosa i brade, a potpuno možete da ih uklonite samo redovnim odlascima kod kozmetičara.

Međutim, privremeno možete i sami da ih uklonite, koristeći prirodna sredstva. U tome će vam najbolje pomoći limunov sok.

Pročitajte Poklekla trendovima - Lice Tanje Rađenović gledaoce ostavilo u šoku, voditeljka neprepoznatljiva (foto)

Photo by Shiny Diamond from Pexels

 

Rešite se mitesera u sveka nekoliko koraka

Limunov sok sužava pore i smanjuje masnoću kože, dezinfikuje je i uklanja mrtve ćelije. Nanesite sveže isceđen sok od limuna, pomešan s malo vode, na lice i ostavite ga da deluje preko noći. Ujutro isperite mlakom vodom. Nikada nemojte odmah nakon tretmana lica limunom da se izlažete direktnoj sunčevoj svetlost.

Kako nastaju miteseri?

Mitiseri nastaju kad se zapuše pore na licu, od prljavštine i prirodnih ulja kože. Najviše se pojavljuju u predelu nosa, brade i čela i nekad znaju biti vrlo vidljivi, kvareći nam izgled lica. Iako nisu toliko kritični, kao npr. akne, znaju da se upalie i postanu veoma bolni i crveni, nalik na potkožnoj bubuljici.

Nije da odmet i dalje da pokušajte s peel-off maskama za lice koje ciljaju na uklanjanje mitesera i isprobajte proizvode za negu kože koji sadrže retinol.

Photo by Shiny Diamond from Pexels

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading