Male tajne prave razliku - Kako da vam se ruž ne razmaže ako nosite masku?

Autor: Lana Dedić

20.01.2021 17:00

Foto: Foto: Gustavo Fring from Pexels

Foto: Foto: Gustavo Fring from PexelsKada svetske zvezde požele makeup kojim će privući pažnju na crvenom tepihu, obrate se šminkerki Lisi Eldridž. Međutim, njen uticaj ne zaustavlja se na impresivnoj listi klijenata. Već više od 20 godina ona sarađuje sa prestižnim brendovima (Gucci, Prada, Chanel, Lancome), napisala je bestseler o šminkanju i bila jedna od prvih profesionalnih šminkerki koje su prigrlile YouTube. U skladu sa novim životnim okolnostima, Lisa otkriva jednostavan način za nanošenje ruža koji će sprečiti da se razmaže čak i ako nosite zaštitnu masku za lice. (Pročitaj: Posle nekoliko pranja boja kose vam izgleda očajno? Evo gde grešite)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Nanošenje ruža treba da bude slojevito

Po njenim rečima, tajna se krije u načinu nanošenja - ruž treba staviti u nekoliko tankih slojeva. Na taj način, on će se lepo povezati sa kožom. Ako odjednom nanesete predebeli sloj karmina, usne ga neće upiti, već će se sve zadržati na površini kože i preneti na masku čim je stavite.

Zato je najbolje da malu količinu ruža četkicom pažljivo utapkate u nabore na usnama. Zatim nanesite još jedan tanak sloj preko i višak obrišite papirnom maramicom. Na usnama ćete imati kremastu teksturu i željenu boju, ali neće biti viška koji će se razmazati i učiniti da izgledate neuredno. (Pročitaj: Koža u menopauzi zahteva dodatnu hidrataciju, evo kako da je negujete)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Eldridge (@lisaeldridgemakeup)

Lisa dodaje da je jedna od najčešćih grešaka kod nanošenja karmina pogrešno uokviravanje usta. Kad su usne prirodno okrenute nadole, jarki karmin nanet sve do uglova učiniće da izgledaju tužno. Da se to ne bi dogodilo, olovku ne treba povlačiti do ivice, već je najbolje iscrtavanje završiti malo pre nje. (Pročitaj: Snežana Đurišić – Najveća lepota dolazi iznutra)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Eldridge (@lisaeldridgemakeup)

Lana Dedić

Autor