Premijera plesne predstave "Pepeljuga" u Bitef teatru

Autor:

26.12.2017 11:32

Foto:

Foto:



Plesna predstava "Pepeljuga", po motivima bajke braće Grim u režiji i dramaturgiji Jelene Kajgo, juče je premijerno izvedena u Bitef teatru.

Nakon komada "Kapetan Džon Piplfoks" i "Ale i bauci" u koreografiji Isidore Stanišić i "San žute čarape" u koreografiji Dalije Aćin Thelander"Pepeljuga" predstavlja nastavak repertoarske politike Bitef dens kompanije da neguje i razvija plesne predstave za najmlađu publiku.

Predstava "Pepeljuga" predstavlja i prvi korak u formiranju mlade Bitef dens kompanije, sa igračima koji su učenici Srednje baletske škole "Lujo Davičo" na Odseku za savremenu igru. U predstavi "Pepeljuga" učestvuje devet igrača, učenika drugog i trećeg razreda Srednje baletske škole.

- Dramaturškom obradom, kao i scenskim konceptom i kostimom, predstava je transponovana u današnje vreme, i samim tim bliska je novim, mladim generacijama. U skladu sa ovakvom adaptacijom, radnja predstave se odvija danas, u Srbiji. Gledaoci će se upoznati sa različitim plesnim stilovima, poput flamenka, salse, klasičnog baleta, hip-hopa, valcera... Na taj način, predstava populariše savremenu igru, formira buduću publiku za ovu vrstu teatra, a takođe, različiti stilovi umetničke igre mogu zainteresovati decu i mlade, da se i sami njima bave, i tako na najlepši način obogate period svog odrastanja - poručila je Jelena Kajgo, autorka predstave i umetnička direktorka Bitef dens kompanije.

Koreografiju su radile Una Đuričić, Helena Ćelap i Anja Milosavljević, muziku Aleksandra Đokić, kostim Selena Orb a igraju: Una Vujošević, Natalija Đečević, Nikola Živković, Anja Milosavljević, Jakša Filipovac, Una Đurišić, Helena Ćelap, Sara Tošić, Tamara Mirković, Nađa Nikolić i Olga Čubrilović.

Maja Gašić

Autor