Klavirski duo sestara Onder otvara ciklus "Kolarac-tvoj svet muzike"

Autor:

15.11.2016 18:33

Foto:

Foto:



Uvek postoji posebna veza između blizanaca - bliznakinje Ferhan i Ferzan Onder donose tu posebnu vezu i na scenu. U zajedničkom muziciranju su uspostavile novi muzički identitet i na svetskoj muzičkoj sceni imaju visoko pozicionirano mesto kao jedan od najzanimljivijih klavirskih dua. Rođene u Turskoj, školovale su se u Beču kod Noela i Škode. Najveći uticaj na njihov muzički put je imao Alfons Kontarski koji im je bio mentor i veliki prijatelj sve do svoje smrti. Turski koreni sestara Onder imaju veliki uticaj na njihov muzički jezik, odrasle su uz nepravilne ritmove tradicionalne turske muzike Pijanisti koji su umetnički najviše uticali na interpretaciju sestara Onder su Horovic, Sokolov, Guld, Gulda kao i sestre Labek. Godinama unazad osvajaju svetske muzičke podijume neobičnim i smelim interpretacijama literature pisane za ovaj sastav. Njihovi nastupi su ocenjeni kao vatromet strasti i energije.

Ciklus, koju organizuje Centar za muziku Kolarčeve zadužbine u saradnji sa Telekomom Srbije, biće u znaku klavira. Imajući u vidu da se obeležava 85 godina Velike dvorane i kampanju za kupovinu novog koncertnog klavira, Centar za muziku Kolarčeve zadužbine želi da ovaj instrument prikaže kao nezamenljiv u različitim programskim aktivnostima.

Sestre Onder će na koncertu u Kolarčevoj zadužbini izvesti dela Rahmanjinova, Bramsa, Fazila Saja, Čika Korije i Astora Pjacole. Posebna vezu koja postoji između blizanaca, sestre Onder donose i na scenu.

 

Pijanisti koji su umetnički najviše uticali na interpretaciju sestara Onder su Horovic, Sokolov, Guld, Gulda, kao i sestre Labek. Godinama unazad osvajaju svetske muzičke podijume neobičnim i smelim interpretacijama literature pisane za ovaj sastav, a njihovi nastupi su ocenjeni kao vatromet strasti i energije.

Ovo je njihovo prvo gostovanje u Beogradu.

Komentari. (0)

Loading