Ekstremno razočaran: Novak Đoković se obratio javnosti

Autor:

16.01.2022 11:26

Foto:

Foto:

Budući da je odlučeno da se devetostrukom pobedniku Australijan opena uskrati viza za boravak u Australiji, što je mnoge razočaralo, on je rešio da se kratko oglasi na ovu temu



Novak Đoković je na Saveznom sudu odbijen u žalbenom postupku povodom oduzimanja vize od strane ministra za imigracije, Aleksa Houka.

Po završetku suđenja, najbolji teniser sveta se obratio javnosti, koja je većinski bila uz njega do poslednjeg momenta, naglašavajući da je ekstremno razočaran odlukom suda.

Pročitajte i Problemi se nastavljaju - Novaku ukinuli vizu

Getty Images

 

- Voleo bih da se na kratko izjasnim o ishodu današnjeg suđenja. Sada ću uzeti malo vremena da se oporavim i prikupim, pre nego što budem davao dodatne izjave na ovu temu. Ekstremno sam razočaran presudom da se odbije moja žalba, što znači da neću moći da branim titulu na Australijan openu niti da u njoj ostanem, rekao je Đoković i dodao:

- Poštujem odluku suda i sarađivaću sa svim relevantnim vlastima po pitanju mog odlaska iz Australije. Neprijatno mi je što je fokus prethodnih nedelja bio na meni, i nadam se da će se sada sav fokus prebaciti na turnir koji volim.

Voleo bih da poželim učesnicima, zvaničnicima, radnicima, volonterima i svim navijačima na svetu sve najbolje u vezi sa turnirom.

Pročitajte i Glasna podrška za Noleta sa svih strana - Zašto se ne oglavaša Janko Tipsarević

Getty Images

 

Na kraju, hteo bih da se zahvalim mojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima i mojim zemljacima Srbima na kontinuiranoj podršci. Bili ste mi veliki izvor snage - naveo je Đoković u saopštenju.

Osim svih neprijatnosti koje je doživeo i na kraju nemogućnosti da brani titulu na turniru, kao posledica se javlja i realna mogućnost da Đoković dobije zabranu ulaska u Australiju na tri godine. On će, takođe, morati da isplati sumu od 500.000 dolara državi Australiji.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading