Problemi se nastavljaju: Novaku ukinuli vizu

Autor: Gloria.rs

14.01.2022 09:55

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio je svoje diskreciono pravo i ukinuo je vizu najboljem teniseru svetaPrvom reketu sveta Novaku Đokoviću ponovo je poništena viza za ulazak u Australiju. Ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio je svoje diskreciono pravo i ukinuo je vizu najboljem teniseru sveta.

- Iskoristio sam svoje pravo da poništim vizu gospodinu Novaku Đokoviću jer je to u javnom interesu. Odluka je doneta posle naredbe Federalnog suda 10. januara 2022. da se poništi prvobitna odluka o ukidanju vize. Doneseći ovu odluku, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dostavili ministarstvo unutrašnjih poslova, granična policija i gospodin Đoković - stoji u saopštenju Hoka.

Pročitaj i - Brat bratu ne okreće leđa: Poruka Novaku koja će se prepričavati

Očekuje se da pravni tim srpskog tenisera uloži žalbu na ovu odluku ministra. Advokati osvajača 20 grend slemova nadaju se da bi saslušanje moglo da se održi tokom vikenda i dovrši u nedelju, što bi mu omogućilo Đokoviću da odigra prvi meč na Australijan openu protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića.

Podsećamo, Đokoviću je po dolasku u Australiju ukinuta viza jer navodno nije dostavio dovoljno dokaza za izuzeće od obavezne vakcinacije. Najbolji teniser sveta žalio se Federalnom sudu, koji je usvojio njegovu žalbu pošto je ustanovljeno da je prvom reketu sveta uskraćena proceduralna pravičnost. Srbin je potom ušao u Australiju, a prethodnih dana pripremao se za početak grend slema, koji je osvajao devet puta.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading