Na dva točka od Zagreba do Beograda: Avanture poznatog glumca

Autor:

30.10.2021 18:30

Foto:

Foto:

Hrvatski glumac Janko Popović Volarić otkriva kako jeizdržao put biciklom od Zagreba do našeg glavnog grada, za koji ga vezuju mnoga mesta i ljudi i u kome studira njegov sin David



Hrvatski glumac Janko Popović Volarić (41), koji je igrao u srpskom filmu i seriji “Jedini izlaz”, nedavno je načinio nemali podvig. Put od Zagreba do Beograda prešao je biciklom. Iako je često pomišljao da odustane, izdržao je vožnju jer je želeo da pobedi sebe, a kao pehar doživeo je doček ekipe serije “Druga šansa” koju je snimao u našem glavnom gradu.

Pročitajte i Vožnjom bicikla do zdravijeg srca

Foto: Jovana Bojković

 

Kako ste se odlučili da u Beograd doputujete biciklom?

- Nije tu bilo nekog velikog planiranja. To je bio samo nastavak jednog leta slobodnog od posla, posebno dugog i ispunjenog. Kako mi je bila najavljena proba za seriju “Druga šansa” sredinom septembra u Beogradu, činilo mi se da bi bilo dovoljno ludo da na probu dođem biciklom, pa sam odlučio to da pokušam.

Kako je protekla vožnja? Kako ste je podneli, kako ste se osećali?

- Prvi dan na biciklu uglavnom provodim psujući sam sebe i pitajući se što mi je to trebalo, a već drugi dan uđem u neki zen momenat gde nestaju svakodnevni problemi, računi, društvene mreže i milioni informacija, a ostaje samo tišina, taj krajolik oko mene i neki unutrašnji mir koji izaziva fizički napor. Na kraju to stvarno bude posebno iskustvo. Prilično poetski i patetičan odgovor, ali takvo je bilo to iskustvo.

Pročitajte i Anđelka Prpić nikad lepša! Na premijeri filma njega je držala za ruku! (foto)

Foto: Jovana Bojković

 

Je li bilo trenutaka kada ste želeli da odustanete?

- Mali milion puta. Ali najgore je bilo nekih dvadesetak kilometara od Beograda, kada sam ozbiljno razmišljao o odustajanju. Svaki dan sam vozio 100 ili više kilometara i onda sam uleteo u gužvu pred gradom i nisam imao živaca, a više ni snage, za taj haos. Tu bih stao na svakih nekoliko kilometara i razmišljao o tome kako je nemoguće doći do željenog cilja - Brankovog mosta. Srećom, produkcija serije je organizovala “sačekušu” desetak kilometara pred Beogradom, pa me je to na neki način obavezalo da nastavim, iako sam bio prilično van sebe. Ideja da u 41. godini vozim toliko kilometara bila je prilično blesava jer nisam baš neki ultrasportski tip. Bicikl inače i ne vozim, tako da je sve moglo da se završi i u Dugom Selu kraj Zagreba.

Ovo nije bio prvi put da biciklom prelazite stotine kilometara. Split ste već osvojili. U čemu je čar tih dugih vožnji?

- Da, jednom sam 2013. s rediteljem Neviom Marasovićem išao do Splita, ove godine smo to ponovili krajem avgusta, a onda sam tri nedelje kasnije vozio do Beograda, i to je zasad to od dugih tura. Mogu da obećam da će tako biti do daljeg. Po mom iskustvu, da bih doživeo neki kraj kako treba, automobil i motor su prebrzi, peške je presporo, a bicikl je taman. Sve vidite, zavisite samo od sebe, a osećaj slobode je neopisiv. To je meni najveća čar duže ture.

  Ceo intervju pročitajte u našoj Gloriji!

 

Komentari. (0)

Loading