Film Nikole Stojanovića “Sve Kako Treba” osvojio nagradu u Francuskoj! (foto/video)

Autor: Vanja Vladičić

07.12.2020 16:45

Foto: Izvor:Ivan Arandjelovic, Foto:Privatna arhiva, vimeo

Foto: Izvor:Ivan Arandjelovic, Foto:Privatna arhiva, vimeoFilm Nikole Stojanovića “Sve Kako Treba” osvojio je specijalno priznanje na 38. izdanju filmskog festivala “Tous Courts”. Pored nagrade na jednom od najznačajnijih festivala u Francuskoj, “Sve Kako Treba” se ove nedelje takmičio i na Zubrofka festivalu u Poljskoj. Film je montirao i režirao Nikola Stojanović, autorka scenarija je Nađa Petrović, direktor fotografije Mladen Teofilović.

Uloge igraju: Jelena Stupljanin, Anita Ognjanović i Zlatan Vidović, dok je film nastao u produkciji Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Radnja filma se odvija u današnjem vremenu kada Jovana, samohrana majka želi provede svoj rođendan sa ćerkom Sarom, ali njeni planovi su uništeni kada Sara pozove oca na rođendan.

Nikola Stojanović, Nađa Petrović i Mladen Teofilović su zaslužni i za višestruko nagrađivane kratke filmove “Mi smo videli leto” i “Šerbet”. Šerbet je prošle godine osvojio Srce Sarajeva za najbolji studentski film, dok je “Mi smo videli leto” osvojio grand prix na prošlogodišnjem Martovkom festivalu.

Pročitajte i Sarajevo Film Festival: Svi smo mi iz istog filma

 

Everything in its Right Place - Trailer from Nikola Stojanovic on Vimeo.