Astrologija

Pravi srećnici! Pripadnici ovog vatrenog znaka uživaće u periodu retrogradnog Merkura

Autor:

06.12.2023 11:15

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Retrogradni Merkur poštedeće samo pripadnike ovog znakaRetrogradni Merkur samo što nam nije pokucao na vrata. Poslednji u ovoj godini dolazi 13. decembra i trajaće do 1. januara 2024. godine.

I dok se svi pribojavamo kako će nam konce pomrsiti ovog puta, pripadnici samo jednog znaka ne treba da se stresiraju jer će baš u tom periodu da imaju izuzetno povoljne aspekte na svim životnim poljima.

Shutterstock

 

Četiri su znaka koji će doživeti pravi rolerkoster emocija i životnih situacija, a većina horoskopskih znakova će svakako i ovog puta osetiti klasične "simptome" retrogradnog Merkura.

To su uglavnom stvari poput problema u komunikacijama, s elektronikom i povrataka ljudi iz prošlosti... ali nekima će on ipak biti naklonjeniji. 

Retrogradni Merkur povoljno će uticati samo na jedan vatreni znak

Pošto ovaj retrogradni hod Merkur počinje u Jarcu, kardinalnim znakom povezanim sa karmom, disciplinom, napornim radom, odlaganjem zadovoljstava i tradicijom, možda ćete biti primorani da se vratite nekim nedovršenim projektima.

 

Ovim retrogradnim Merkurom vladaće Saturn, planeta zrelosti i glavnih životnih lekcija, dok se kreće kroz duhovne, ezoterične i empatične Ribe, što znači da će ova retrogradnost biti usredređena na našu sposobnost da ljubavi pristupimo s granicama i da budemo svesni istine, bez ljubavnih zabluda.

Pročitajte Jači nego ikad - Stiže retrogradni Merkur, ova četiri znaka doživeće velike promene

Ova retrogradnost mogla bi da nam pomogne da precrtamo neke važne stavke na listi obaveza, pa se nećemo osećati iscrpljeno sve vreme, a jedan znak će proći gotovo neokrnjen, veruju astrolozi.

Ovog puta najbolje su prošli pripadnici Lava. Kada Merkur započne svoj retrogradni hod 13. decembra, to će za Lavove označiti početak velikog "remonta" i samopomoći.

Shutterstock

 

U ovom periodu očekujte dosta aktivnosti u svojoj šestoj kući, koja se odnosi na zdravlje i posao, budući da ćete dobro razmotriti svoje navike i rutine koje vas vode kroz dan.

Razmotrićete da li one podržavaju vaš lični rast i razvoj, pružaju li vam osećaj da ste nešto postigli ili samo "čupaju" vašu energiju i ne dobijate zauzvrat ništa. Sjajan je momenat da razmislite o svojim metodama, ritualima i režimu po kom živite.

Pročitajte Sa retrogradnim Merkurom nema šale - Vraćaju se osobe iz prošlosti, ovi znakovi trpe najveće posledice

Uz ovu retrogradnost mogli biste da se vratite nekim nezavršenim projektima na poslu ili da konačno razrešite neke odnose u privatnom životu, što možda isprva zvuči strašno, ali je nešto što jednom mora da se učini, zar ne?

Zahvaljujući predstojećem retrogradnom Merkuru, Lavovi bi mogli da budu daleko efikasniji nego inače i da mudrije iskoriste svaki trenutak svog vremena, da bi vodili ispunjeniji svakodnevni život.

Međutim, kada se Merkur 23. decembra vrati u petu kuću, romantike i samoizražavanja, više ćete se fokusirati na to šta vas privlači i inspiriše, pa biste se mogli vratiti u zagrljaj nekoj staroj ljubavi ili kreativnim projektima.

Komentari. (0)

Loading