Olivera Katarina

Prokletstvo lepe žene: Olivera Katarina u mladosti opčinila svetske moćnike, danas samuje u siromaštvu

Autor:

27.06.2023 21:15

Foto:

Foto:

Olivera Katarina imala je vanserijsku lepotu pred kojom su muškarci padali na kolena, ipak, ona je sama već 20 godina...



Kada se pominju najlepše žene Jugoslavije neizbežno je čuti ime Olivera Katarina.

Jedna od najfatalnijih žena na ovim prostorima rođena je u Beogradu, kao Olivera Petrović. Kasnije tokom karijere bila je poznata pod imenima Olivera Katarina kao i Olivera Vučo.

Olivera je u svet glume zakoračila po završetku Akademije za pozorište, film, radio i televiziju, a karijeru je započela u pozorištu.

Pročitajte Tužna ispovest Olivere Katarine - Trovali su me, jedva sam se spasla!

Nakon što je zablistala u predstavi "Koštana“, Olivera Katarina prebacila se na filmsko platno.

Pamtimo je u ostvarenjima: "San", "Polenov prah", "Derviš i smrt" i "Skupljači perja" koji ju je proslavio.

Prvi veliki uspeh Jugoslovenskog filma u svetu drama Saše Petrovića doživela je u Kanu, kada je lepota Olivere Katarine očarala svet.

Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom i činilo se da ništa ne može da je zaustavi nakon 72 uzastopna koncerta u pariskoj Olimpiji s orkestrom Janike Balaša kada su diskografske kuće počele da se otimaju za nju.

Pročitajte Olivera Katarina - Neću da se vakcinišem

Lepota Olivere Katarine bila je fatalna, pa je u mladosti doživela mnoštvo neprijatnih scena sa muškarcima, a nije bilo čudno ni da se pripadnici jačeg pola potuku zbog nje.

U svojoj autobiografiji glumica Olivera je pisala o susretima sa Josipom Brozom Titom, i tvrdila da je Jovanka Broz bila ljubomorna na nju.

- Dok sam živela tamo bila sam jako upadljiva zbog svoje lepote i držanja, a to je bilo veoma opasno. Ljudi su stalno nasrtali na mene.

Ozbiljno mi se udvarao jedan riđokosi monarh čije ime ne mogu da otkrijem jer je i danas kralj jedne države, ali odbila sam ga jer sam bila zaljubljena u Milana Galeta Muškatirovića, svoju prvu veliku ljubav, čuvenog vaterpolo golmana, ispričala je Olivera o svom životu u Parizu, prenosi Story.hr.

Pročitajte Nekada fatalna žena, danas starica koja se otežano kreće - Ovo je Sofija Loren u 88. godini (video)

Iako su se mnogi muškarci borili da je osvoje, Olivera Katarina imala je nekoliko brakova, a sa Miladinom Šakićem dobila je sina Maneta Šakića.

Fatalna Beograđanka imala je i Titovu naklonost.

- Upoznala sam Tita, prvi put kada sam snimala Nišku banju. Odjednom sam čula da je Tito u studiju, a on je seo za kameru i gledao me.

Otpustio je kamermana da me sam snima. Drugi put je bilo kad sam sa suprugom Miladinom Šakićem čekala Novu godinu. Prišao nam je Milan Vukos i rekao da Tito želi da mu pevam. Tu se nije moglo reći 'ne'' – rekla je glumica.

Olivera je pre nekoliko godina izjavila je da je jedna od najusamljenijih žena u Srbiji i da u vezi nije bila više od 20 godina, a 2017. su mediji pisali da živi u siromaštvu i neimaštini.

gloria

 

Rekla je da živi u iznajmljenom stanu u Beogradu i rasprodaje nameštaj da bi mogla da plati račune.

Pročitajte Skandal koji je umalo koštao uloge - Milena Dravić gađala novinarku zbog neumesnog pitanja

Nekoliko puta je aplicirala za nacionalnu penziju, ali je svaki put odbijena.

gloria

 

- Samujem u četiri zida, zaboravljena od većine prijatelja i kolega. Sačuvala sam dostojanstvo, pak, i nisam depresivna. Neću nikoga da molim – izjavila je svojevremeno Olivera Katarina, piše Stil.rs.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading