Žerar Depardje

Žerar Depardje priveden, na teret mu se stavljaju jezive optužbe

Autor:

29.04.2024 11:52

Foto: Photo by Andreas Rentz/Getty Images

Foto: Photo by Andreas Rentz/Getty Images

Žerar Depardje priveden, oglasila se i francuska policija



Žerar Depardje priveden je u ranim jutarnjim časovima u parisku policijsku stanicu kako bi bio zadržan u policijskom pritvoru, javljaju tamošnji mediji.

On će biti saslušan povodom optužbi za seksualni napad od strane dveju žena, piše BFMTV, koji dodaje da se Depardje trenutno nalazi u u stanici radi ispitivanja.

Photo by Clemens Bilan/Getty Images

 

Glumca trenutno optužuju dve žene, koje navode da su doživele napad na snimanjima filmova „Mađioničar i Sijamci” 2014. i „Zeleni kapci” 2021. godine, dok on sve negira.

Jedna od žena koja ga je optužila navodi da se sve dogodilo u septembru 2021. godine, kada je glumac, navodno, dok je sedeo u hodniku, zgrabio nju i pribio ju je između svojih butina.

Tvrdi da ju je dodirivao u predelu struka, grudi i zadnjice i izgovorio joj pogrdne reči.

Žerar Depardje priveden, francuska javnost na nogama

Iako je Žerar Depardje priveden, u njegovu odbranu stali su mnogi istaknuti pripadnici kulturnog života u Francuskoj, ali i sam predsednik Emanuel Makron.

Depardje je optužen i za silovanje u decembru 2020, kao i za seksualni napad na glumicu Šarlot Arno. Do sada ga je optužilo 13 žena, a u decembru je pronađena mrtva francuska glumica Emanuel Debever, koja je izvršila samoubistvo u 61. godini i prva je koja je otvoreno optužila Depardjea za seksualno nasilje.

Pročitajte Žerar Depardje pod istragom - Slavni glumac optužen za silovanje

Glumica Anuk Grinber, koja poznaje Depardjea decenijama, nedavno je izjavila za Elle da „svako ko je ikada radio s njim zna da on napada žene”, kao i da ga niko nije osuđivao iz straha da bi mogao da ugrozi svoju karijeru.

Komentari. (0)

Loading