Nataša Kovačević

Nataša Kovačević za Gloriju predstavlja ćerku Sofiju: Koliko život može biti sladak, ekskluzivne fotografije

Autor:

25.06.2023 19:30

Foto: Dalibor Danilović za Gloriju

Foto: Dalibor Danilović za Gloriju

Dok se oprezno vraća poslovnim obavezama, nekadašnja košarkašica i miljenica nacije Nataša Kovačević Stojaković govori o izazovima prvih šest meseci majčinstva



Otkako je krajem prošle godine sa suprugom Vukom dobila ćerku Sofiju, nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević Stojaković (29) potpuno se promenila.

Rođenje deteta doprinelo je da uspori životni ritam i da neprestano preispituje svoje postupke jer ima obavezu da bude najbolja u svakom pogledu kako bi bila dobar uzor svom detetu.

Dalibor Danilović

 

- Sofija je u naš život unela neizmernu radost i ona je sada ta koja diktira njegov tempo.

Pre nje smo stalno žurili da završimo sve obaveze, da stignemo svuda, i u toj žurbi ponekad smo zaboravljali da jednostavno cenimo život i ljude oko nas.

Pročitajte Nataša Kovačević za Gloriju - Zbog Sofije drugačije gledam na svet

Dolaskom na svet, Sofija nas je naučila da malo zastanemo, odahnemo i uvidimo koje su prave vrednosti, da ponovo počnemo da cenimo sitnice.

Naučila me je i da dva puta razmislim pre nego nešto izgovorim ili donesem važnu odluku.

Da li sam postala bolja osoba zbog nje, zaista nisam dovoljno objektivna da sudim, ali sada, kao roditelj, imam veliku odgovornost da svojim primerom vaspitavam jedno malo biće i znam da moram dati sve od sebe da budem bolja u svakom smislu kako bi jednog dana moje dete bilo ponosno na mene.

To je definitivno moja najvažnija životna misija.

Nataša Kovačević za Gloriju - Sofija ima snažan karakter

Kako se snalazite sa njom?

- Imam protivurečan utisak da su mi dani i noći jako dugi i da mi, u isti mah, vreme brzo prolazi. Mislim da će se svako ko ima bebu složiti sa ovim paradoksom.

Dalibor Danilović

 

Sofija od samog rođenja pokazuje snažan karakter, zna tačno šta želi i nije lako ispratiti je u tome. Ipak, sada joj je šest meseci i mogu reći da smo se odlično upoznale, tako da funkcionišemo veoma skladno.

Usudiću se da kažem da je već velika beba, pa se trudim da je vodim sa sobom kad god završavam neke obaveze.

Kakva je Sofija beba?

- Još od rođenja vrlo jasno pokazuje šta želi, a još jasnije ako joj nešto ne odgovara. Ne da se lako zavarati, recimo, lažom ili promenom aktivnosti, što brigu o njoj čini izazovnijom.

Sada se trudimo da više vremena provodi sa bakama i dekama, kao i sa našim prijateljima, jer smatram da je važno da se navikne i na druge ljude.

Dalibor Danilović

 

Sve to je dobro prihvatila i veliko je uživanje gledati je kako raste. Poslednji izazov koji smo imali bile su kašice, koje je isprva odbijala.

Ipak, uz malo upornosti i trikova koje su iskusnije bake i deke podelile sa nama, uspeli smo da dosegnemo i tu lestvicu u razvoju.

Pročitajte Bajkovit kutak - Nataša Kovačević pokazala sobu za bebu, ovo je mali raj za princezu (foto)

Tome se, da se našalim, najviše raduje naša kuca Arja, jer kad god deo kašice padne na pod, uvek je spremno dočeka.

Koliko je vaš suprug Vuk angažovan oko nege i brige oko ćerke?

- Vuk je apsolutno posvećen otac i veoma sam ponosna na njega. Čim dođe s posla, vreme isključivo provodi sa Sofijom i prelepo je gledati ih kako se igraju.

Ona je već prava tatina mezimica. Tata je zadužen za kupanje i uspavljivanje kako bih se ja tada malo posvetila sebi i nekim svojim aktivnostima.

Foto: Jovanka Bojković

 

Planirate li da se uskoro vratite poslovnim obavezama?

- Delimično sam to već učinila, aktivna sam u mojoj fondaciji i to me veoma raduje.

Sada, sa Sofijom, vrlo je dinamično i teško je uskladiti obaveze i posvetiti se poslu, ali postepeno uspevamo da postignemo sve što treba.

Razmišljate li možda o drugom detetu?

- U budućnosti želimo još dece, ali trenutno zaista ne razmišljamo o tome. Sofija je naš prioritet i trudimo se da svu pažnju i energiju usmerimo ka njenom napredovanju i odrastanju.

Komentari. (0)

Loading