Rade Šerbedžija poručio: Imam veru u mlade političare!

Autor:

11.05.2021 19:45

Foto:

Foto:

Rade Šerbedžija otkrio je u jednoj emisiji kome bi odmah predao svog 'Pobednika' ali i poručio da su ga reči jedne mlade političarke toliko pogodile da je odlučio da se učlani u njenu stranku!



Poznati umetnik Rade Šerbedžija gostovao je danas na televiziji K1 povodom priznanja „Beogradski pobednik” koje mu je uručeno na 49. FEST-u i kazao da bi on to priznanje rado odmah prosledio – Bogdanu Dikliću.

- Pre nekoliko dana sam prvi put u životu pogledao film „Maratonci trče počasni krug“. Ostao sam nem koliko je taj film dobar, a naročito koliko je Bogdan dobar u tom filmu. Odmah sam ga nazvao i kazao mu: Ti si car! Sve uloge glumaca naše generacije ništa su naspram te njegove. Godinama smo prijatelji, a ja sam tek sada video njegovu najbolju ulogu. Što se mene tiče, ja bih mu odmah dao mog „Pobednika“ – kazao je Šerbedžija u emisiji „Kec na jedanaest“. 

Televizija K1

 

Rade je Aleksandri i Bošku otkrio koju je to svoju datu reč nedavno pogazio. 

- Rekao sam jednom da se nikada neću učlaniti ni u jednu političku partiju, jer sam ja umetnik i pripadam svima. Međutim, kada sam nedavno čuo intervju Ivane Kekin u emisiji „Nedjeljom u 2“ kod Aleksandra Stankovića, bio sam fasciniran rečima te mlade žene i odmah sam se učlanio u njenu „Novu ljevicu“. Ja sam socijalista u duši. Komunista sam bio svega godinu, od 18. do 19. godine života – kazao je Šerbedžija na K1. – Imam veru u to da će novi mladi političari početi da se bave onim što je zaista važno – ekonomijom, trgovinom, organizacijom, a ne ponavljanjem floskula i neprekidnim vraćanjem na istorijske nepravde i nacionalizam. 

Kazao je da ćemo za nekoliko godina, kada sve države u regionu uđu u Evropsku uniju, shvatiti koliko su granice zapravo besmislene. 

Pročitajte i Ne propustite: Rade Šerbedžija najavio svoj večerašnji onlajn koncert!

Televizija K1

 

- Tada ćemo videti samo ono što nam je i danas zajedničko, a to su isti jezik, kultura i mentalitet – rekao je Šerbedžija. 

Otkrio je gledaocima i u čemu je to danas mnogo bolji nego što je bio kao mlad. 

- Danas mnogo bolje govorim stihove, jer sam tada bio prepotentan. Da bi ljudi osetili emociju i verovali ti, mora da zvuči kao da si svaku reč koju izgovaraš ti napisao. Mnogo sam bolji danas. Kada je reč o glumi, zadovoljan sam svime što sam uradio, naročito teškim zadacima. Za mene je krupni plan najteži zadatak za glumca. Krupni plan moraš izdržati, a ja to najviše volim – rekao je poznati glumac na K1.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading