Tamara Dragičević

Savršen recept za Božićni post stiže iz kuhinje Tamare Dragičević

Autor:

29.11.2023 21:40

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Posni kolač po receptu Tamare Dragičević biće vaša omiljena poslastica



Kao mama dva mališana, i neko ko ima mnogo poslovnih obaveza, Tamara Dragičević nema mnogo vremena za kuvanje, pa se najradije drži jela koja su jednostavna za pripremu.

Glumica je pokazala kako priprema posni kolač za koji je sada idealno vreme, budući da je počeo božićni post.

Instagram

 

Iz kuhinje Tamare Dragičević stiže recept za boščice sa džemom od šljiva, a evo šta vam je potrebno za ovaj recept.

Sastojci:

Pročitajte Recept za savršene krempite stiže iz kuhinje Nataše Pavlović

- 350 g brašna

- 100 ml piva

- 180 ml ulja

- 1 kašika šećera

- malo soli

- 1 kašičica praška za pecivo

- malo limunove kore

- džem od šljiva

- šećer u prahu za posipanje

Posni kolač - Priprema

U dublju posudu sipajte brašno, šećer, malo soli i prašak za pecivo pa sve promešajte. Narendajte koru limuna, a zatim dodajte pivo i ulje. Sve prebacite na radnu ploču i testo sjedinite.

Zatim odvajajte grudvice veličine šljive i od njih pravite tanke pljosnate krugove. U sredinu krugova dodajte džem i krug zatvorite prstima nagore.

Dno pleha prekrijte papirom za pečenje i dobijene kuglice poređajte ravnomerno. Pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15 do 18 minuta, a kada kolačići budu gotovi, pospite ih šećerom u prahu.

Komentari. (0)

Loading