Dino Merlin

Ovo je autobiografska pesma Dina Merlina, satkana od najčistijih emocija, u njoj je ogolio dušu

Autor:

10.06.2024 11:11

Foto: Jasmin Fazlagić

Foto: Jasmin Fazlagić

Da li ste znali da je ovo autobiografska pesma Dina Merlina?



U širokom opusu koji čarobnjak iz Sarajeva je stvorio tokom svoje dugogodišnje karijere svi su se pitali da li postoji neka autobiografska pesma Dina Merlina.

Numera koja u potpunosti opisuje njegov život postoji, i mnogima je omiljena jer je životna, satkana od najfinijih emocija upućenih srodnoj duši.

Antonio Anhel /Ata Images

 

U pitanju je vanvremenski hit „Kako da ti kažem”, prema njegovom ličnom priznanju, to je jedina pesma u kojoj je ogolio sopstvenu dušu.

Ova numera objavljena je pre dve godine kao deo njegovog 12. studijskog albuma, a ovaj singl je s istim tekstom osvanuo u dve verzije.

Naime, publika je prvo dobila priliku da čuje pesmu „Krive karte“, umetničku verziju ovog teksta u formi balade, dok je singl „Kako da ti kažem“ zamišljen kao življa, plesna verzija.

Autobiografska pesma Dina Merlina opisuje bitne životne situacije

Objašnjenje za ovo dao je lično Merlin koji je rekao da su dve verzije nastale kao odgovor na ljudsku potrebu da različito proživljavamo svoje emocije, neko romantično, a neko starastveno i energično.

Pevač je priznao i da su ove pesme autobiografske i da su nastale kao izvinjenje osobi koju je mnogo povredio.

- Jednom sam pogrešio prema osobi do koje mi je jako stalo pa su ovi stihovi moje autobiografsko iskupljenje.

Pokušavam objasniti onom drugom koliko mi znači i koliki put treba čovek, muškarac proći da bi se tako jednostavne reči poput ‘oprosti’ izgovorile.

Pročitajte Nakon izlaska iz bolnice Dino Merlin je u najlepšoj kući u Sarajevu pronašao mir (foto)

Zato sam i napisao dve verzije pesme koje putuju različitim putevima do iste destinacije - objasnio je muzičar jednom prilikom.

Autobiografska pesma Dina Merlina zasigurno je jedan od njegovih najvećih hitova, a verujemo da će se i među numerama koje tek sprema u svom studiju naći neka koja opisuje njegov život.

Komentari. (0)

Loading