Snežana Savić

Ispovest Snežane Savić: Nisam dozvoljavala da se sazna da sam loše

Autor:

04.06.2024 21:37

Foto: Zoran Lončarević

Foto: Zoran Lončarević

Ispovest Snežane Savić o teškim životnim trenucimaGlumica i pevačica Snežana Savić (71) smelo korača osmom decenijom života, srećna i zadovoljna što ide iz projekta u projekat.

Baš zato je ispovest Snežane Savić o teškim životnim trenucima podigla mnogo prašine. Teške životne trenutke i velike borbe samo je vešto prikrivala zanosnim osmehom.

Antonio Ahel/ATAImages

 
 
 

Kao u zlatno doba TV Beograd, kada je igrala u nekim od najvoljenijih serijala, poput "Boljeg života", ona je posle "Igre sudbine" snimila "Zlatne dane", na Belom dvoru u Beogradu učvrstila punđu i ušla u prefinjenu garderobu Jovanke Broz.

Snežana je pre nekoliko godina za Gloriju otkrila tajne zagonetnog karaktera prve dame Jugoslavije, koju je tumačila u dokumentarno-igranoj seriji "Jovanka Broz i tajne službe".

Iskrena ispovest Snežane Savić

Imate li vi Jovankinu hrabrost?

- Kada se sada osvrnem, shvatam da sam bila hrabra, nekada i ludo hrabra što sam rizikovala. Sa problemima sam se nosila dostojanstveno. Nisam dozvoljavala da se sazna da se osećam loše.

Kroz život sam išla polako, često tiho, boreći se za svoje mesto. Nikada se nisam laktala niti gurala jer nisam nametljiva. Ingrid Bergman je pisala Roseliniju kako se divi njegovom rediteljskom opusu, i on ju je pozvao da rade zajedno.

Ne znam kako bih ja to prelomila u sebi. Meni je nelagodno da se preporučujem.

Pročitajte Godine niko ne može da zaustavi - Ovako je Snežana Savić izgledala u mladosti, neverovatno (foto)

Nikada se niste predavali?

- Ne. Jovanka je u jednom intervjuu rekla: “Doživela sam da sam sve svoje neprijatelje nadživela. Živela sam iz inata.” U čoveku ima taj prkos da se ne preda, da se bori do kraja.

To je dobra osobina, koju vidim u sebi. Tuga, trpljenje, mazohizam i inat idu zajedno. Prolazila sam uspone i padove. Posedujem hipersenzibilitet, ali i slabost.

Linija između te fragilnosti i jačine je tanka. Iz te krhkosti, slabosti i ranjivosti crpla sam snagu, postajala sam sve jača. Nisam se dala i nikada se nisam prepuštala očaju.

Miroslav Milić

 

 

Komentari. (0)

Loading