Milorad Mandić

Mandu je otac izbacio iz kuće, spavao je u pozorištu, a izdahnuo pred publikom, detalji koje niste znali

Autor:

02.05.2024 21:16

Foto: Boško Karanović

Foto: Boško Karanović

Mandina životna priča dostojna romana, ove detalje je malo ko znao



Zahvaljujući neverovatnom talentu Milorad Mandić dobio je brojne uloge kojima je oplemenio srpsko glumište, a Mandina životna priča će vas ostaviti bez daha. 

Boško Karanović

 

Rođen je 1961. godine u beogradskom naselju Dušanovac. Otac mu je bio vojno lice, a majka domaćica. Godinu dana mlađa sestra i deset godina mlađi brat bili su njegova najveća podrška. 

Pročitajte Anja rame uz rame sa Mandinom bivšom, prizor koji se retko viđa, baš se vole (foto)

Nakon nekog vremena Manda se sa porodicom seli na Novi Beograd gde je završio osnovnu školu. Iako je želeo da upiše gimnaziju, školovanje je nastavio u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“.

Mandin otac želeo je da njegov naslednik upiše zanatsku školu kako bi lakše mogao da nađe posao, ipak, on je nakon mature otišao na odsluženje vojnog roka u Osijek i Vukovar.

Po povratku upisuje Elektrotehnički fakultet i počinje da radi u firmi „Termovent“ kao konstruktor tehnolog u Birou za automatiku. 

U to vreme počinje da se rađa njegova ljubav prema glumi zbog čega je rešio da se oproba na Fakultetu dramskih umetnosti.

Primljen je u klasu profesora Vladimira Jevtovića, a kolege su mu bili Vesna Trivalić, Branka Pujić, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović, Slobodan Boda Ninković i drugi. 

Pročitajte Nenad Okanović sa Mandom doživeo najemotivniji trenutak u životu - Sedimo u kolima, zove me ona

Iako je primljen na Akademiju, njegov otac, izrevoltiran time što je njegov sin napustio Elektrotehnički fakultet i posao kojim je doprinosio kućnom budžetu, ga izbacuje iz kuće

Godinu dana je živeo kod prijatelja i devojaka, spavao je i na Akademiji i u pozorištu. 

Uloge su se nizale jedna za drugom, a Mandina životna priča kreće u posve novom pravcu.

Ženio se dva puta. Iz prvog braka ima sinove Marka i Filipa, kao i ćerku Mariju. Sudbonosno ”da” drugi put je izgovorio glumici Anji Mandić koja mu je podarila sina Andriju

Poslednja uloga koju je odigrao bila je Kapetan Kuka u predstavi „Petar Pan“ na sceni Pozorišta „Boško Buha“, piše Still.

Tog 15. juna 2016. godine Manda je na scenu izašao u kostimu, ali nije uspeo da odigra predstavu do kraja. Doživeo je srčani udar i preminuo na bini.

Tri dana kasnije sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu pored glumačkih legendi Bate Živojinovića i Dragana Nikolića

Mandina životna priča dostojna je romana, a svi koji su ga poznavali za njega su imali samo reči hvale. 

Komentari. (0)

Loading