Lepa Brena

Usponi, padovi i svetski uspeh: Brenine reči rastužile, da li je ovo kraj?

Autor:

09.04.2024 11:57

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Karijera Lepe Brene traje godinama, emotivna objava pevačice mnoge je raznežila



Karijera Lepe Brene traje više od četiri decenije, a put do uspeha nije bio nimalo lak.

Muzička zvezda rođena je 20. oktobra 1960. u Tuzli. Odrasla je u skromnoj porodici u Brčkom, u Bosni i Hercegovini, kao najmlađe dete Abida Jahića i Ifete Smajlović.

Andreja Damnjanović

 

Od malih nogu pokazivala je interesovanje za muziku, a prvi nastup bio je u petom razredu osnovne škole, na lokalnom festivalu, gde je izvela pesmu Kemala Montena „Sviraj mi o njoj”.

Pročitajte Nakon Draganinog razvoda, Brena zauzela jasan stav - Volela bih da kažem jednu stvar

Iako je muzička karijera Lepe Brene počela u ranoj mladosti, veliki preokret desio se 1980. godine, kada je, sa 19 godina, postala članica benda „Lira Show”.

Nedugo zatim bend je promenio ime, a „Slatki greh” postao je poznat širom Jugoslavije. Početka karijere pevačica se rado seća, a Brenina najnovija objava oduševila je njene pratioce. 

- Tokom svih godina karijere, uspona i padova, trijumfa i suza, radosti i tuge, svega što mi se dešavalo kao ženi, majci i umetniku u koga su reflektori upereni dvadeset i četiri sata na dan, smatram da sam uspela gotovo nemoguće.

Uspela sam da ostanem svoja, prirodna, normalna, nasmejana, žena od krvi i mesa, u duši ista kao ona devojčica koja je pre četrdeset i četiri godine iz malog brčanskog dvorišta zakoračila u veliki svet - napisala je pevačica ispod fotografije iz mladosti koju možete pogledati OVDE.

Pročitajte Vatrena stihija progutala čitav objekat - Brena i Boba bili su očajni, ovako im je propao milionski biznis

Uspešna karijera Lepe Brene uzor je mnogim pevačima, ipak, brojni fanovi su se nakon ove objave zabrinuli da će se pevačica „penzionisati”.

„Besprekorna karijera i zaslužen uspeh, bravo”, „Da li najavljuje kraj karijere”, „Možda više neće snimati?”, „Bila i ostala diva” samo su neki od komentara. 

Komentari. (0)

Loading