Tanja Peternek Aleksić

O najvećoj boli uvek je ćutala, zašto Tanja Peternek nije bila na očevoj sahrani?

Autor:

08.04.2024 18:12

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Otac Tanje Peternek Aleksić nedavno je preminuo a ona se nije pojavila na njegovoj sahrani, zašto?



Tomislav Peternek, otac Tanje Peternek Aleksić, sahranjen je pre tri dana na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

I dok je njegova mlađa ćerka Olja čitala dirljiv govor, svi su se pitali zašto oca na večni počinak nije ispratila čuvena novinarka kao ni njena ćerka, glumica Tamara Aleksić.

M.M./ATA Images

 

Kako je HELLO! preneo, ovo je samo podgrejalo spekulacije da je voditeljka bila u lošim odnosima sa ocem, a da stvar bude zanimljivija, mnogi nisu ni znali da su oni u bilo kakvom srodstvu.

Tanja nikad nije pričala o ocu, ali zato nikad nije krila da je sa majkom imala čvrstu vezu, te da joj je njena smrt teško pala.

Otac Tanje Peternek preminuo je u 91. godini 

- Celo moje detinjstvo bilo je idilično, a zanimljivo je što i danas živim u istoj kući u koju su me doneli iz porodilišta u maju 1965. godine. Promenila su se imena država, ali ne i adresa.

To je kuća moje bake, građena početkom prošlog veka, a moja najranija sećanja vezana su za dvorište u toj bašti, na jedan jasmin ogroman kao drvo trešnje i njegov miris zbog kojeg i danas volim parfeme s jasminom. Volim ih jer mirišu na dom – ispričala je jednom prilikom Tanja za Kurir.

A.K./ATAImages

 

Otac Tanje Peternek bio je čuveni fotograf, a o prezimenu, jedinoj poveznici sa ocem novinarka je samo jednom prilikom govorila:

Pročitajte Tamara Aleksić - Niko nije uspeo da je odgovori od glume, pa ni Bosiljčić

- Moje devojačko prezime Peternek izazivalo je uvek veliko zanimanje, naročito devedesetih, kada se Slovenija otcepila, jer su svi mislili da je slovenačko.

Imala sam neku gledateljku koja se stalno javljala na Treći kanal i predstavljala kao funkcionerka, a funkcija joj je bila predsednica kućnog saveta neke zgrade i mnogo ju je nerviralo što je jedna Slovenka na televiziji.

Milan Maričić/ATAImages

 

To je bilo nedelju dana pre moje svadbe, kada sam dobila i prezime na ić. Nedelju dana ranije gost mi je bio Loša iz „Plavog orkestra” i bio je zbunjen, jer sam na kraju emisije pozvala gledaoce da se javljaju na naš broj telefona 600-842 i kažu da li njima smeta neko čije prezime zvuči slovenački.

Nedelju dana kasnije gost mi je bio Lazanski. Saopštila sam „skor” istraživanja: „Više je bilo onih kojima ne smeta, a moje je da vam kažem da je prezime zapravo češko”.

Komentari. (0)

Loading