Predrag Živković

Tri godine otkako ga nema: Posle Tozovčeve smrti digla se velika prašina oko nasledstva

Autor:

06.04.2024 12:39

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nasledstvo Predraga Živkovića Tozovca bilo je uzrok sukoba u porodici



Danas, 6. aprila, navršava se tri pune godine otkako nas je napustio legendarni pevač Predrag Živković Tozovac.

Pevač je iza sebe ostavio neutešnu suprugu Emiliju i vanbračne sinove, a nasledstvo Predraga Živkovića Tozovca među njima napravilo je razdor.

Anotnio Ahel/Ata

 

Nasledstvo Predraga Živkovića Tozovca - šta je kome pripalo?

Supruga pokojnog pevača i sinovi nisu mogli da se dogovore kome šta pripada, a kada nije uspeo dogovor, našli su se na sudu, piše hellomagazin.rs.

Izvor kaže da su pitanje nasledstva zajedno pokrenuli Tozovčevi vanbračni sinovi (jedan od njih je Svetozar i živi u Srbiji, dok se za drugog zna samo da je u Americi) i da su prvo pokušali da se vansudski nagode sa pevačevom udovicom Emilijom Mimom Živković.

Pročitajte Lepotica zavela košarkaša čijeg oca svi znate - Upoznajte unuku Predraga Živkovića Tozovca (foto)

Ali ona im je preko pravnika poručila da nema mesta dogovoru i da je za života Tozovac s njom napravio ugovor o izdržavanju, po kojem sva imovina pripada njoj. Tada su sinovi pred sudom pokrenuli ostavinsku raspravu.

Sudija je tražio da se detaljno utvrdi šta je sve Živković posedovao, pa su sudski organi došli u dom pokojnog pevača i popisali vrednosti, a nepokretna imovina ustanovljena je preko službe katastra.

Anotnio Ahel/Ata

 

Utvrđeno je da u kući nije bilo vrednih stvari za koje bi moglo da se dokaže da su pripadale Tozovcu jer je Emilija, prema rečima sagovornika, tvrdila da je sve njeno, uključujući skupocene umetničke slike.

Od nepokretne imovine Predrag je imao kuću na Voždovcu, u kojoj je živeo sa Emilijom, još dva stana, kao i ušteđevinu na bankovnom računu u iznosu od više stotina hiljada evra, i sve to je stavljeno u sef do okončanja postupka, prenosi pomenuti medij.

Pročitajte Emilija Tozovac ne miri se sa gubitkom voljenog supruga - Nedostaje mi njegov dodir, njegov glas...

A postupak je trajao godinu i po dana i bio je vrlo buran i dramatičan. Najviše je Emilija, navodi izvor, insistirala na tome da bi sve trebalo da pripadne njoj jer je ona decenijama jedina bila uz Tozovca.

Epilog priče: Emilija je u nasledstvo dobila kuću na Voždovcu, u kojoj je živela s pevačem do njegove smrti 2021, a jedan stan je pripao sinu Svetozaru.

Milan Maricic/ATAImages

 

Takođe se navodi da je drugi sin, koji živi u Americi, dobio deo nasledstva, ali nije siguran šta i koliko. Navodno, postoji priča da je njemu pripao drugi stan, koji je on ubrzo prodao.

Pročitajte Ostala sam samo ja - Lepa Lukić o smrti Tozovca i Cuneta

Novac s bankovnog računa, na kojem je bilo više stotina hiljada evra, podeljen je na jednake delove.

Jedino što nije bilo predmet rasprave na sudu su vrlo vredne umetničke slike koje su pronađene u pevačevoj kući. Njegovi sinovi su tražili da se i to podeli, ali je Emilija rekla da su slike njene, tvrdi pomenuti portal.

Komentari. (0)

Loading