Aleksandar Mitrović

Sreća nije dugo trajala: Aleksandar Mitrović ozbiljno povređen, loše vesti stižu iz Al Hilala

Autor:

01.04.2024 10:01

Foto: Nathan Stirk / Getty Images

Foto: Nathan Stirk / Getty Images

Povreda Aleksandra Mitrovića nije naivna



Aleksandar Mitrović je sport od malih nogu shvatao vrlo ozbiljno, a tokom godina ostvario je karijeru na kojoj bi mu mnogi pozavideli. 

Srpski fudbaler koji igra na poziciji napadača i trenutno nastupa za saudijski klub Al Hilal je u subotu doživeo nezgodu na terenu, a povreda Aleksandra Mitrovića nije nimalo naivna. 

Paul Harding / Getty Images

 

Prema pisanju „Al Aina" igrač bi mogao da bude i operisan, a ukoliko do toga dođe, pauza bi trajala četiri meseca, što znači da bi propustio Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Pročitajte Javnost ostala u šoku - Aleksandar Mitrović rekao kraj posle 5 godina

- Ako oštećenje ne bude veliko, oporavak bi mogao da traje od jedne do tri nedelje. Međutim, ukoliko se ispostavi da je oštećenje drugog stepena, lečenje bi moglo da traje mesec i po dana.

Najgori scenario je odsustvo od tri do četiri meseca, ako bude postojala potreba za hirurškom intervencijom - tvrdi pomenuti medij. 

Povreda Aleksandra Mitrovića zabrinula je njegove vatrene fanove, a ovim povodom oglasio se i doktor kluba iz Saudijske Arabije Ajman al Ahmad.

Pročitajte Preslatko - Ćerka Aleksandra Mitrovića se istopila u tatinom zagrljaju

On ističe da je povreda Aleksandra Mitrovića veoma ozbiljna, te da je još uvek neizvesno kako će njegov oporavak teći.

- Kod Mitrovića je u pitanju pukotina zadnje lože. Teško da se radi o povredi prvog ili trećeg stepena, pre bih rekao da je drugi stepen.

Njegovo odsustvo može da traje do mesec i po dana, a period bi mogao da bude i duži ako je naprsnuće blizu kosti.

Ako se požuri sa povratkom na teren, može da postoji ozbiljna opasnost da se povreda ponovi i da bude van terena tri meseca.

Moguće da se vrati na trening za oko 25 dana, ali profesionalni igrači na teren se vraćaju tek kada bolovi u potpunosti nestanu – rekao je doktor za "Saudijska Arabija čenel".

Podsećanja radi, nakon što je za sedam minuta postigao dva gola, Aleksandar Mitrović se ozbiljno povredio.

Srpski fudbaler je sa bolnom grimasom napustio teren, a koliko je zapravo ozbiljna povreda Aleksandra Mitrovića i kako će oporavak teći, ostaje nam da vidimo.

Komentari. (0)

Loading