Arina Sabalenka

Ogromna tragedija, teniserka u 25. godini zavijena u crno, svet zanemeo

Autor:

19.03.2024 08:34

Foto: Photo by Clive Brunskill Getty Images

Foto: Photo by Clive Brunskill Getty Images

Preminuo Konstantin Kolcov



Preminuo Konstantin Kolcov (42), prenose svi svetski mediji. 

Konstantin Kolcov, bivši beloruski profesionalni hokejaš i dečko teniserke Arine Sabalenke (25)preminuo je u 42. godini, saopštio je ruski klub Salavat Julajev.

"Sa dubokom tugom vas obaveštavamo da je trener Salavat Julajeva Konstantin Kolcov preminuo“, navodi se u saopštenju Salavata Julajeva, koji ima sedište u ruskom gradu Ufi.

"Bio je jaka i vesela osoba, voleli su ga i poštovali igrači, kolege, navijači. Konstantin Jevgenijevič se zauvek upisao u istoriju našeg kluba.

Neka počiva u miru."

Photo by Len Redkoles/Getty Images

 

Ubrzo su se pojavile i nezvanične informacije o uzroku smrti poznatog beloruskog sportiste.

Kako pišu beloruski mediji, reč je o tromboemboliji pluća. Preciznije, jedan "krvni ugrušak" se odvojio i putovao kroz krvotok, napravivši štetu Koltsovljevim organima i, nažalost, nije mu bilo spasa.

Za sada nema nikakvih informacija da li je Koltsov prethodno imao neke zdravstvene probleme, dok svi čekaju da se oglasi teniserka čiji su život, nažalost, obeležile tragedije, pošto je nedavno ostala i bez oca.

Kolcov je igrao za reprezentaciju Belorusije na "Olimpijskim igrama" 2002. i 2010. i proveo je deo tri sezone u Pitsburg Pingvinsima, od 2002. i 2006. godine, piše "Sportal".

Sportski svet od jutros je zanemeo... Velika tragedija.

Komentari. (0)

Loading