Marinko Madžgalj

Marinko Madžgalj Dubravku je voleo do poslednjeg daha, ali je ona ipak uspela da ih rastavi

Autor:

17.02.2024 21:16

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Život Marinka Madžgalja prerano je ugašen, bolest je bila jača



U martu će se navršiti osam godina kako nas je zauvek napustio jedan od omiljenih glumaca mlađe generacije Marinko Madžgalj.

Omiljen među kolegama, prijateljima i rodbinom, glumac je uvek svima izmamljivao osmeh na lice, pa ne postoji osoba koja nije bila potresena činjenicom da je život Marinka Madžgalja prerano ugašen, u 38. godini.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Srbija i region ostali su u šoku tog 26. marta 2016. godine kada je stigla vest da je Marinko preminuo.

Svega godinu dana ranije njemu je dijagnostikovan rak pankreasa, zbog čega je operisan u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi.

Život Marinka Madžgalja bio je turbulentan

Iako su svi mislili da se glumac oporavlja, istina je bila da su mu lekari rekli da ima samo tri meseca života. On je odlučio da ih ne protraći.

V. M./ATAImages

 

Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije i dvadeset dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog. Zamolio je prijatelja Dušana Kovačevića da mu bude kum jer je verovao da će mu posle toga biti bolje.

Otac Željko Ćalić je rekao da je bio toliko slab da je jedva izdržao čin krštenja. Iako je malo znao o veri, interesovao se za molitve koje bi mogao da čita kod kuće, kao i za ponovni dolazak u manastir.

Pročitajte Sedam pretužnih godina - Ognjen Marinka nikad neće zaboraviti, ono što je uradio njemu u čast slama srce

Ipak, nikad više nije stupio nogom na Ostrog jer je preminuo dvadeset dana kasnije.

Život Marinka Madžgalja obeležila je jedna žena, bila je to njegova koleginica Dubravka Mijatović. Upoznao ju je na koktelu povodom snimanja filma „Na lepom plavom Dunavu“.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Nikada Madžgalj nije krio koliko je bio opčinjen Dubravkinom harizmom i ubrzo su započeli romansu. U početku su se krili jer glumčeva porodica nije prihvatila Dubravku koja je bila deset godina starija od njega.

Ipak, posle godinu i po dana veze, Marinko je zaprosio Dubravku i tajno su se venčali. U novembru 2009. dobili su ćerku koju su nazvali Sara.

Ipak njihov brak je prekinut 2014. godine, a mnogi smatraju da su se razveli zbog pritiska porodice.

Komentari. (0)

Loading