Milica Gutović

Potresno: Ćerka Milana Gutovića tvrdi da je prevarena za nasledstvo, ovo su detalji

Autor:

11.03.2024 11:15

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Ćerka Milana Gutovića šokirala javnostĆerka Milana Gutovića Milica Gutović izazvala je buru kada je u javnost iznela detalje o nasledstvu.

Naime, Milica je na svom Fejsbuk-profilu objavila video u kome je govorila o tome da je medicinska sestra pred smrt njenog oca, koji se, po njenom iskazu, tada nalazio na intenzivnoj nezi, uvela dvojicu muškaraca koji nisu bili u srodstvu sa Lanetom, te zajedno sa njima bila svedok navodnog usmenog zaveštanja kojim se ona i njena sestra Nevena lišavaju nasledstva.

Nebojša Babić

 

Kako dalje tvrdi, njen otac je na dan kada je usmeno zaveštanje napravljeno bio pod kiseoničkom maskom i kacigom, jer bez nje nije mogao da diše, a u prilog ovome u videu je podelila očevu fotografiju od tog dana, piše hellomagazin.rs.

Pročitajte Tuga je s godinama bivala sve veća - Lane Gutović je ceo život patio za njom (video)

Miličinu priču prenosimo u celosti:

- Dragi prijatelji i poštovaoci lika i dela mog oca Milana Gutovića, ja sam najstarija od četvoro njegove dece, Milica Gutović.

Želim da sa vama podelim istinu vezanu za njegove poslednje dane koje je proveo na intenzivnoj nezi na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, u jeku epidemije kovida, avgusta 2021. godine, kada su posete bolnicama bile zvanično i strogo zabranjene.

Evo šta se desilo te srede, 18. avgusta, istog dana kada je moj tata prebačen na respirator.

Nebojša Babić

 

- Za one koji ne znaju, sreda je, inače, dan kada nema posete. Opšte je poznato da na odeljenju intenzivne nege, gde je moj tata ležao, leže teško bolesni i životno ugroženi pacijenti, kojima imaju pristup samo lekari i medicinsko osoblje.

Tog dana, posle očajničkog pokušaja da dođem do njega ili da ga dobijem na mobilni telefon, odlučila sam da pozovem direktno bolnicu.

Sestra na intenzivnoj nezi, navodno zadužena da pazi na mog oca, rekla mi je da bolnica ne dozvoljava posete zbog kovida i da je tata u tako teškom stanju da je za mene bolje da ga ne vidim, citiram je. Uz to je prokomentarisala da prvi put čuje da Milan ima ćerke.

Pročitajte Ovo je najstarija ćerka Laneta Gutovića, gledali ste je u Ivkovoj slavi, Urgentnom centru, Mješovitom braku... (foto)

- Ubrzo posle njegove smrti, 25. avgusta 2021. godine, saznajem da je te iste srede, 18. avgusta, oko 17:30, ta ista u sobu mog oca na intenzivnu negu uvela dva čoveka, koji nisu ni u kakvom krvnom srodstvu sa mojim ocem i koji su postali svedoci njegovog navodnog usmenog zaveštanja.

Treći svedok tog usmenog zaveštanja upravo je medicinska sestra. Tim lažnim usmenim zaveštanjem moj otac je, navodno, svoje dve ćerke, Milicu i Nevenu, i maloletnu unuku potpuno lišio nasleđa. Svi koji su dobro poznavali mog oca znaju da je to nemoguće.

Nebojša Babić

 

- Zaveštanje je proglašeno, ali nije pravosnažno, jer smo se mi kao ćerke pobunile. Ovo je usmeno zaveštanje bez ikakvog potpisa, svedeno na prepričavanje i prisećanje dva navodna prijatelja, i ono ostaje kao poslednji trag o mom ocu.

Drugih svedoka nema jer je tata bio sam u sobi. Želim da istaknem da je 16. avgusta sa tatinog telefona poslata ova potresna fotografija, na kojoj se jasno vidi da je on pod kiseoničkom maskom, kacigom, jer bez nje nije mogao samostalno da diše.

Pročitajte Prestižna nagrada posthumno dodeljena Milanu Lanetu Gutoviću - Emotivni trenuci za njegovu porodicu

- Prilažem tu fotografiju. Istog dana, 18. avgusta, kada je, navodno, uzeto usmeno zaveštanje tata je prebačen na respirator, da bi 25. avgusta preminuo. Medicinska sestra mojoj sestri Neveni i meni onemogućila je da poslednji put vidimo oca, a uvela je lažne svedoke lažnog usmenog zaveštanja.

Ovo je nečuvena zloupotreba jedne medicinske sestre u uglednoj zdravstvenoj ustanovi. Nadam se i očekujem da će se ugledna bolnica Vojnomedicinska akademija ograditi od ovog nehumanog i nedopustivog ponašanja svog zaposlenog.

Facebook

 

- Isto tako nadam se da se nikome neće desiti ovakva manipulacija sa teško intoksiciranim i nemoćnim pacijentom na samrti u zdravstvenoj ustanovi.

Sve ljude koji imaju slična iskustva pozivam da mi se jave. Dragocena su mi mišljenja i saveti lekara, pravnika i posebno novinara. U narednim objavama priložiću dokaze kojima raspolažem. Molim vas da me pratite - istakla je ćerka Milana Gutovića.

 

Komentari. (0)

Loading