Prestižna nagrada posthumno dodeljena Milanu Lanetu Gutoviću: Emotivni trenuci za njegovu porodicu

Autor: Gloria.rs

23.12.2021 20:00

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Milan Lane Gutović nagrađen je posthumno za životno delo, te mu je ista danas i dodeljena.Istaknuti dramski umetnik Milan Lane Gutović (1946-2021) nagrađen je od strane Udruženja dramsih umetnika Srbije uglednom nagradom za životno delo - Nagrada Dobričin prsten - te će mu danas posthumno biti dodeljena, a na ceremoniji nagradu će umesto pokojnog glumca primiti njegova porodica.

Ata Images

 

Svečanost je održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a okupljenima se prvo obratio čuveni glumac Voja Brajović.

- Ima Lane ko da primi Dobričin prsten, naše najveće priznanje. Tu su Spasoje, Janko i Milica. Znate, preskočio bih priče o Dobrici Milutinović i ne mogu da ne odolim, a da ponovo ne pročitam pesmu našeg kolege Ljube Bandovića koju je napisao Lanetu - počeo je svoje izlaganje glumac.

Pročitajte i Suze u tišini: Sahranjen Milan Lane Gutović, ispunjena mu je poslednja želja

Ataimages

 

A pre zvanično uručenja nagrade okupljenima se obratio i laureant Petar Božović.

- Hteo sam da ti kažem da je bilo lepo biti pripadnik tvoje generacije, Lane. Bio sam mlađi od tebe. Video sam već u 'Pučini' kakav ćeš glumac biti - prisetio se Božović.

Podsećanja radi, Gutović je 2006. godine postao prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu, da bi se 2011. godine penzionisao krajem decembra, a napustio nas je 25. avgusta  2021. u 75. godini života.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading