Sonja Savić

Najveća zvezda bivše Juge umrla u prljavštini i praznom stanu, a njene poslednje reči paraju dušu

Autor:

28.02.2024 18:01

Foto: youtube printscreen / slučajni partneri

Foto: youtube printscreen / slučajni partneri

Poslednje reči Sonje Savić odzvanjaju, neizmerna tuga



Najveća zvezda jugoslovenske kinematografije Sonja Savić je zahvaljujući neverovatnom talentu dobila brojne uloge kojima je oplemenila srpsko glumište.

Za razliku od posla u kome je briljirala, privatni život glumice bio je daleko od sjaja i glamura, a poslednje reči Sonje Savić nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

youtube printscreen / televizija nikšić

 

Naime, slavna glumica preminula je u 48. godini, u svom stanu u kojem, kako se tada pisalo i pričalo, nije bilo nameštaja, već se tu nalazio samo jedan prljavi dušek. 

Pročitajte Teška životna priča slavne glumice koja je volela ljude

Poslednji intervju dala je samo dva meseca pre smrti, u julu 2008. godine, za crnogorske „Vijesti“.

- Ono čime mogu da se ponesem to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom, ne znam.

Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju jer, i posle toliko godina, i dalje brinem o tome šta publika misli.

Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu.

Izgleda da je samoća cena moje slobode - bile su poslednje reči Sonje Savić. 

youtube printscreen / slučajni partneri

 

Podsećanja radi, Sonja je tokom karijere igrala u pedesetak filmova, a „Una“, „Život je lep“, „Balkanski špijun”, „Šećerna vodica” samo su neki u kojima je istinski briljirala.

Pročitajte Bolno sećanje Suzane Petričević i Buleta Goncića na Sonju Savić - Sve nas je prevarila da je jača nego što je stvarno bila

Maštala je o udaji i stvaranju porodice, a jedini čovek kojeg je volela bio je džez muzičar Vlajko Lalić. Nažalost, razdvojila ih je njegova prerana smrt kada se 1990. godine utopio na jedrenju.

Smrt voljenog čoveka unela je neizmernu tugu u njen život nakon čega je donela odluku da se preseli u Sloveniju. Nakon deset godina vratila se u Srbiju i nastavila sa snimanjima, ali tada više ništa nije bilo isto.

- Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - govorila je tada Sonja. 

Zvezda jugoslovenske kinematografije sahranjena je u rodnom selu Donja Gorevnica, a niko od njenih kolega nije prisustvovao sahrani, piše still.

Komentari. (0)

Loading