Lidija Vukićević

Važi za jednu od najboljih umetnica, a evo kako je Lidija Vukićević zapravo počela da se bavi glumom

Autor:

27.02.2024 16:15

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Zanimanje Lidije Vukićević dobro je poznato javnosti, ali malo ko zna čime je glumica želela da se bavi u mladosti...Zanimanje Lidije Vukićević naširoko je poznato građanima Srbije, budući da je niz godina gledaju na televiziji i znaju kao jednu od najboljih glumica na ovim prostorima.

Luka Šarac

 

Međutim, malo ko zna koje je bilo zanimanje Lidije Vukićević pre nego što je počela da se bavi glumom, a dugo čuvanu tajnu glumica je tek nedavno podelila sa fanovima. 

Pročitajte Svoju bujnu, dugu kosu Lidija Vukićević je tada zbog nje odsekla, majka joj je ostala u suzama

- Ja sam htela da upišem kliničku psihologiju, to sam i uradila. Pošto ja ne verujem u slučajnosti, dogodilo se da je moja drugarica iz gimnazije htela da upiše glumu.

Ona me je pozvala da joj držim strah na Fakultetu dramskih umetnosti i ja sam pristala. Pitala sam je koliko se tamo ostaje, a ona mi kaže ceo dan. 

Onda sam rekla: ”Pa, hajde onda da i ja probam da iskoristim taj dan.“ Ali, ja sam to čisto onako, da se igram...

Možda sam zato i uspela jer nisam imala tremu pošto sam sebi odredila da budem klinički psiholog.

- Naravno, da sekretarica nije bila tako ljubazna kao što je bila, ja sam odnela dokumentaciju koja uopšte nije bila adekvatna, ona je sve to prihvatila i pustila me da probam. Bila sam primljena, a moja drugarica nije. 

Pročitajte Ovo je partner Lidije Vukićević - On je gospodin pravi, ne zanima me razlika u godinama

- Tek kada sam od 490 kandidata ušla u klasu od sedmoro kod divnog profesora Milenka Maričića, ja sam se zaljubila u glumu, ali nikada ranije nisam htela da se bavim ovim poslom - ispričala je Lidija u Informerovom podkastu. 

Komentari. (0)

Loading