Miona Marković

Poreklo za ponos: Ovaj ugledni gospodin je otac Mione Marković (foto)

Autor:

22.02.2024 21:00

Foto: Foto:Dalibor Danilović

Foto: Foto:Dalibor Danilović

Otac Mione Marković je ovaj ugledni gospodin



Prelepa glumica Miona Marković poslednjih nekoliko meseci zahvaljujući novim ulogama sve više je u žiži javnosti. Ovih dana gledamo je u seriji „Azbuka našeg života“ gde je likom otresite Marte osvojila srca gledaca i više ih zaintrigirala za njen privatni život.

Glumica potiče iz porodice kojom i te kako može da se ponosi budući da joj je deda stric veliki književnik, a i otac Mione Marković je ugledan i poznat gospodin.

Foto: Jakov Simović

 

Reč je o istoričaru Predragu Markoviću koji je 1997. godine izabran za člana Evropske akademije nauka. On je svojoj mezimici velika podrška i prati sve njene predstave.

Miona ne krije koliko je bliska sa ocem o kome je u više navrata govorila, a ume i da podeli poneku zajedničku fotografiju koja pokazuje koliko su bliski.

Pročitajte Miona Marković u omraženom modnom komadu, nema ravnodušnih (anketa)

- Moj nežni otac, koji svoju ćerku uvek ljubi u ruku, čime joj ne dozvolja da izgubi ulogu “princeze”, čak i kada ona misli da to više nije moguće, jer zaboga sada je već mlada žena, a ne devojčica.

I da znaš,, tata koliko god ja prevrtala očima na to, uvek se malo i smešim, jer baš je lepo biti princeza - poručila je Miona jednom prilikom.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Mionin deda je producent i scenarista Jovan Marković, koji je pisao "Žikinu dinastiju".

- Jeste, moj deda je Jovan Marković koji je tvorac "Žikine dinastije", a deda stric mi je Dobrica Ćosić - otkrila je Miona svojevremeno gostujući u "Jutru" na TV "Prva". 

Pročitajte Svadba u Pirotu uz sve starinske običaje - Miona Marković i David Alić, ekskluzivne fotografije sa crkvenog venčanja

- Iskreno, nisam ni znala do svoje 14. godine ko je Dobrica Ćosić. Tek sam tada pročitala „Daleko je Sunce“, posle sam čitala „Korene“ u gimnaziji.

Kasnije sam saznala da smo u srodstvu, on mi je deda stric - rekla je Miona jednom prilikom za Nova.rs.

Komentari. (0)

Loading