Nikola Pejaković

Nikola Pejaković rođen je sa hendikepom: Deca su me zbog toga zadirkivala

Autor:

15.02.2024 21:36

Foto: Zorana Mandic/ATAImages

Foto: Zorana Mandic/ATAImages

Nikola Pejaković hendikep nikada nije krio, glumac je rođen sa...



Nikola Pejaković prava je definicija umetnika. Glumac, pevač, gitarista, reditelj, scenarista, sve su to zanimanja koja sa uživanjem i lakoćom on obavlja.

I pored blistave karijere, postoji nešto što je obeležilo njegov život. Naime, Nikola Pejaković hendikep koji je dobio po rođenju nikada nije krio, naprotiv, često govori o tome.

A.K./ATAImages

 

Kako je govorio o svojoj burnoj prošlosti i borbi s porocima, Pejaković tako nije krio ni to da je rođen bez petog prsta na desnoj ruci, što mnogi nikad nisu ni primetili.

- Rođen sam sa četiri prsta na desnoj ruci. To je obeležilo moje detinjstvo. Bilo je zadirkivanja, ali sam ga i sam inicirao nekim svojim pošalicama.

Nikola Pejaković hendikep doživljava kao normalnost

Nikada to nisam doživljavao kao hendikep ili nedostatak, već kao prednost. Za mene je to značilo da sam drugačiji, da se izdvajam.

Zorana Mandic/ATAImages

 

Taj obrnuti pogled na stvar mi je u stvari doneo mir - rekao je svojevremeno glumac za „Blic”, te dodao:

Pročitajte Teška i potresna životna priča poznatog glumca: Borba sa opijatima koja mu je život promenila

- Evo, i danas mi se dešava da uopšte nemam svest da mi nedostaje prst ili da mi je ruka nešto manja i drugačija, ali ljudi to vide.

Tek ponekad, kada vidim da je fiksiraju pogledom, onda se i ja setim. Paradoksalno, zar ne? - iskreno je Nikola Pejaković hendikep opisao.

Komentari. (0)

Loading