Seka Sablić

Da li ste znali da joj je baš on sin? Jedinac Seke Sablić je poznati režiser (foto)

Autor:

07.02.2024 21:40

Foto: Foto: Jovanka Bojković

Foto: Foto: Jovanka Bojković

Sin Seke Sablić režirao je brojne predstave, u nekima je glumila njegova majka



Jedna od naših najvećih glumica Seka Sablić ostvarila je niz zapaženih uloga i bogatu karijeru, ali o njenom privatnom životu zna se malo. Iako ne govori često o privatnosti, sin Seke Sablić poznat je javnosti.

Njegovo ime je Stefan i od slavne majke nasledio je dar za umetnost.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Sin Seke Sablić ima 47 godina i pozorišni je reditelj. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Egona Savina, a postdiplomske studije nastavio na univerzitetu u Tel Avivu.

Sablić je režirao brojne uspešne predstave za Narodno pozorište, Beogradsko dramsko, Atelje 212, Bitef, Zvezdara teatar, do pozornica širom zemlje. U nekima je igrala njegova majka.

Pročitajte Pravi primer prirodne lepote - Pogledajte kako je Seka Sablić izgledala u mladosti (foto)

Radio je u laboratoriji za reditelje u Linkoln-centru u Njujorku, a na internetu možete videti i njegove fotografije sa tradicionalnim jevrejskim žičanim instrumentom koji se zove oud.

Sin Seke Sablić u javnosti se ne pojavljuje često. Maksimalno je posvećen nasledniku Leonu, koji baki stalno mami osmeh na lice.

V.M./ATAImages

 

Dramska umetnica o sinu je jednom prilikom govorila sa najvećim ponosom.

- Ja sam veliki profesionalac i mislim da Stefan ide istim putem. Veoma je ozbiljan, verujem da će postati odličan zanatlija.

Trudim se da se ne mešam, mada ga možda potajno špijuniram i kontrolišem. Ali i on ima mnogo poverenja u mene, pa se ne ljuti ako sam ponekad malo agresivna i dosadna.

Sasluša sve šta kažem, a odluke su na njemu - izjavila je glumica, a prenosi hellomagazin.rs.

Komentari. (0)

Loading