Lepa Brena

Brena je imala višak kilograma, znala samo tri pesme, a platu je tražila unapred: Medijski mogul sve otkrio

Autor:

15.01.2024 21:19

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Životna priča Lepe Brene intrigira javnost, ove detalje je malo ko znaoŽivotna priča Lepe Brene godinama intrigira domaću javnost. 

Slavna pevačica rođena je u Tuzli, a odrasla u Brčkom. Otac Abid je bio medicinski tehničar, a majka Ifeta krojačica. Sa bratom i sestrom je sve delila, a životna priča Lepe Brene je dostojna romana.

Instagram

 

Nakon što je bend Saše Popovića ostao bez pevačice, mladi muzičar se svim silama trudio da nađe adekvatnu zamenu. 

Pročitajte Prizor topi srca - Lepa Brena sa mužem i sinom Stefanom, retka porodična fotografija (foto)

- Zvao sam redom muzičke agencije po tadašnjoj Jugoslaviji, niko nije imao pevačicu da mi preporuči.

Onda mi jedan drugar kaže kako tu, u Brčkom, ima jedna pevačica koja, doduše, peva samo subotom na igrankama i to rok - otkrio je Popović u emisiji „Ko sam tebi, šta sam sebi” na K1 televiziji.

Ata Images

 

Mada opis nije obećavao moguću saradnju, a ni njeno ime ga nije oduševilo, Saša je pristao da se vide, a životna priča Lepe Brene se od tog trenutka menja iz korena. 

- Kad se pojavila, sa nekom kovrdžavom kosom, pegama, kao Dženis Džoplin, sve nam se srušilo. 

Pročitajte Ovako je izgledao na maturi, danas ima milione i ženu koju nikada prevario ne bi

Orkestar me je ubedio da bi Brena mogla da bude zamena za Spasu. Međutim, morao sam i da odem da pitam njenog oca za dozvolu da počne da peva s nama.

Iako tada nije znala da peva narodnjake, Brena se, ipak, pojavila na njihovom nastupu. Kada je Spasa zapevala, otela joj je mikrofon i pokazala svoje vokalne sposobnosti.

Ata Images

 

Međutim, Brenin otac nije želeo da njegova ćerka bude pevačica, te se Popovićev bend bez nje uputio u Bačku Palanku gde su imali zakazan nastup. Odmah za njima stigla je i Brena. 

- Pobegla je od kuće! Meni je rekla da ima 80 kila, ali izgledalo mi je kao da ima 180 kila. Sivi kofer, uvezan kanapom, bio je pun odeće koja nije odgovarala za nastup. 

Znala je tri pesme da otpeva, ali je učila neverovatnom brzinom - priseća se Saša. 

Pročitajte Svi su mislili drugačije! Otkrivena porodična tajna Živojinovića, Boba sve priznao

Taman kad je pomislila da su stvari došle na svoje mesto, umešala se „viša sila” - zbog Titove smrti, proglašena je višednevna žalost.

- Tad je ona došla kod mene i tražila jednu platu unapred. Otišla je u Novi Sad, a vratila se kao druga žena. Nova frizura, nova odeća, sve je izgledalo drugačije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRENAFANPAGE (@brenafanpage)

Kad smo izašli prvi put svi zajedno na binu, direktor hotela je bio iznenađen. Tako je počela Lepa Brena - otkrio je medijski mogul. 

Komentari. (0)

Loading